bezig met laden...

Nieuws

'Samen lijden en samen feestvieren'

'Samen lijden en samen feestvieren'

03/01/2018

De nieuwe editie van de NACourant is onlangs verschenen en hij staat ook dit keer weer boordevol interessante achtergrond verhalen en mooie interviews. Zo laten we onder andere supporters vertellen over hun liefde voor de Parel van het Zuiden, deze keer een lofzang vanaf de B-side. "Echt, ik ben ongelooflijk trots dat ik supporter ben van deze prachtclub. En dat zal ik voor altijd blijven." 

“Al vanaf dat ik me kan herinneren sta ik op de tribune van NAC. Ik zie mezelf nog de bus instappen vanuit de Wisselaar, als jochie in een hele grote groep die vanuit onze wijk naar de Beatrixstraat trok. Dat waren mooie tijden.” 

"Vanaf mijn allereerste wedstrijd als tienjarig ventje, NAC-Haarlem, was ik verkocht. Man, ik vind het zo mooi om supporter te zijn van de allermooiste club ter wereld. Dat gevoel van samen achter die club staan, van samen lijden en samen feestvieren; prachtig. Net als vroeger aan de Beatrixstraat, sta ik ook in het Rat Verlegh Stadion nog steeds achter het doel. De mooiste plek, vind ik, de korte zijde. Nergens zie je dat net zo mooi bollen na een doelpunt als vanaf die plaats. In mijn geval is dat de B-Side, net naast het midden sta ik. Met onze groep, een man of twaalf, schreeuwen we NAC vanaf daar elke twee weken naar voren.”

HET ALLERMOOIST

“Weet je wat ik het allermooist vind aan zo’n Avondje NAC? Die pure, rauwe, échte entourage. Alles komt uit het hart bij de mensen. Er is niets bedachts of geregisseerd, zoals bij sommige andere clubs. En, minstens zo mooi: iedereen is er altijd. Of het nu in de Eerste divisie is of nu in de Eredivisie; de tribunes zitten altijd nagenoeg vol. En ook na de wedstrijd, wanneer we in de gracht met elkaar de overwinning vieren of de nederlaag verwerken onder het genot van een biertje, is het altijd gezellig. Die saamhorigheid, die passie, die zeldzaam mooie atmosfeer; dat is NAC. Echt, ik ben ongelooflijk trots dat ik supporter ben van deze prachtclub. En dat zal ik voor altijd blijven. Al spelen we onderin de Eerste divisie of nog lager; ik blijf komen. En met mij al mijn vrienden. De liefde voor NAC is ongekend.”

 

De NACourant is nu ook in zijn geheel online te lezen!

 
Wij komen uit in de: