bezig met laden...

Nieuws

Reacties na afloop van NAC - FC Emmen

Reacties na afloop van NAC - FC Emmen

12/04/2019

NAC hield vanavond een punt over aan het duel tegen FC Emmen. In het Rat Verlegh Stadion werd het 1-1. Na afloop stonden enkele spelers en de trainer de media te woord. 

Menno Koch: "Het was vandaag geen wedstrijd waar we positieve dingen uit kunnen halen. We kwamen te weinig in de duels en speelden in een te laag tempo. Hun eerste echte kans zat er meteen in, dat is dit seizoen te vaak gebeurd, dus dan is het ongelofelijk dat we het weer weggeven. We konden te laat een vuist maken. Wat we na de 1-1 brachten, dat hadden we veel eerder moeten doen. Aan een punt hebben we in de situatie waar we in zitten niks. We hebben nu nog vier wedstrijden te gaan. Als we volgende week in Sittard een resultaat willen halen, moeten we echt beter voor de dag komen. De druk komt er flink op te staan, we moeten minimaal twee wedstrijden winnen. Daar ligt de focus nu weer op."

Sydney van Hooijdonk: "Het is een heel teleurstellend resultaat. Iedereen in het stadion baalt. Uiteindelijk heb je nog wel het geluk dat je een puntje mee pikt, dat later nog cruciaal kan zijn. We hebben te weinig uitgestraald dat we echt wilden vandaag, waarom is moeilijk te verklaren. Het kwam er vanavond gewoon niet uit. Als ik er in kom naast Mitchell wordt het oorlog maken. Een goal forceren en dat lukte. Dan konden we hem ook nog onverdiend winnen. Net toen de wedstrijd klaar was dacht ik al gelijk: we hebben zeker nog een kans. Ik geloof dat het nog kan. Als team geloven we nog dat het kan. NAC verdient het om er in te blijven. In de laatste vier wedstrijden moet het gewoon gaan gebeuren."

Ruud Brood: ‘We wilden iets heel anders zien thuis. We maken afspraken hoe we willen starten. We starten niet goed. Emmen voetbalde heel makkelijk onder onze druk uit. Ik heb snel gewisseld om meer druk te krijgen op Emmen. Het tempo lag te laag. We moeten de spits bedienen en dat was ondermaats. De eerste helft was ronduit teleurstellend. De tweede helft gaat het vijf minuten goed en dan gaat het weer niet. We moeten blij zijn met een punt, maar toch is het zeer teleurstellend. We hadden hier meer van verwacht. In de eindfase komt er wel een bepaalde strijd. Het is jammerlijk dat we dat niet heel de wedstrijd hebben laten zien."

 
Wij komen uit in de: