bezig met laden...

Nieuws

NAC-legend of the match: Jacques Visschers

NAC-legend of the match: Jacques Visschers

14/05/2019

Op initiatief van het NAC Museum eert NAC Breda haar helden uit het verleden voortaan ook buiten het museum. Op 3 november van het vorige kalenderjaar, stond Kees Kuijs als eerste ‘Legend of the match’ nog eenmaal in de Bredase stadionlampen. Nu wordt de wedstrijd NAC – PEC Zwolle opgedragen aan een NAC-legende. Dit keer de eer aan Jacques Visschers. Opdat zijn eindeloze trouw aan en diensten voor de Parel van het Zuiden niet vergeten worden. Visschers, geboren in Amsterdam maar opgegroeid in Breda, begon ooit als middenvelder, maar schoolde zich op advies van wijlen Cor Kools (eveneens een NAC-legende) om tot spits. Bij het uitoefenen van die functie heeft hij tussen 1959 en 1971 in meer dan 330 wedstrijden meer dan 100 doelpunten gescoord. Zelfs tot in Malta en Wales staat hij als doelpuntenmaker in de archieven. Die doelpunten scoorde hij allemaal voor NAC, want de centrale aanvaller bleef zijn hele leven ‘de mooiste club van Nederland’ trouw. Die trouw begon al op jonge leeftijd, want als zevenjarige weigerde hij om naar Baronie te gaan. Hij wilde zo graag bij NAC voetballen dat hij al in een wit shirt begon te spelen terwijl hij er eigenlijk in 1947 nog te jong voor was. Door zijn bijzondere manier van lopen werd hij wel eens ‘Juffertje’ genoemd, maar heel veel tegenstanders leden door dit ‘Juffertje’ een nederlaag. De technische voetballer was altijd scherp. 

Toen hij het voetbalshirt voor een burgerpak moest inruilen bleef hij van grote waarde voor NAC en het Nederlandse voetbal. Misschien kunnen we wel stellen dat de clubman meer heeft gedaan voor NAC dan wie dan ook. Hij was bestuurslid technische zaken toen NAC derde eindigde in de competitie, hij was elftalleider, seizoenkaarthouder en lid van het Stichting Administratiekantoor van NAC. Verder was hij bestuurslid van de spelersvakbond VVCS, heeft hij in diverse commissies van de KNVB gezeten, was hij bestuurslid van Stichting Contractspelers Fonds en had hij ook zitting als lid bij de tuchtcommissie van de KNVB. 

Voorafgaand aan de wedstrijd NAC – PEC Zwolle ontvangt de ex-aanvaller op het veld de zogenaamde Life Achievement Award uit handen van een afvaardiging van het NAC Museum. Daarnaast draagt de aanvoerdersband ook dit keer beeltenis van de legend.

 
Wij komen uit in de: