bezig met laden...

Zakelijk nieuws

NAC – Fortuna Sittard gaat gewoon door

NAC – Fortuna Sittard gaat gewoon door

12/09/2018

De wedstrijd NAC – Fortuna Sittard, die zondagmiddag op het programma staat, gaat gewoon door ondanks eventuele politiestakingen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen NAC, de gemeente en de politie. De partijen zijn het met elkaar eens dat de BVO, met een aantal extra maatregelen, zelf voor een veilige wedstrijdorganisatie kan zorgen.

De politiestakingen staan gepland vanaf vrijdag 14 september 18.00 uur tot en met zondag 16 september. De politie hoopt hiermee een doorbaak te forceren in het langlopende cao-conflict. Alleen in spoedgevallen komt de politie in actie, de 112-lijn blijft ook gewoon bereikbaar.

In de afgelopen dagen heeft NAC contact gehad met KNVB en een korte lijn met de lokale driehoek gehouden. Uit het reguliere overleg met gemeente en politie kwam naar voren dat er geen problemen worden verwacht, ook als de stakingen doorgaan. Door een aantal extra maatregelen te nemen kan NAC een veilige wedstrijdorganisatie voldoende garanderen.

De manier waarop de Parel van het Zuiden de afgelopen jaren heeft bewezen met minder politie-inzet de wedstrijden op een veilige te kunnen laten verlopen, draagt bij aan dit besluit. De aftrap van het duel tegen de Limburgers is om 14:30 uur.

 
Wij komen uit in de: