bezig met laden...

Zakelijk nieuws

NAC hard onderuit in Venlo

NAC hard onderuit in Venlo

22/09/2018

NAC is zaterdagavond hard onderuit gegaan tegen VVV-Venlo. In het Seacon Stadion - De Koel werd het 3-0 voor de thuisploeg. 

In de basisopstelling van NAC waren een aantal wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Fortuna. Mitchell van der Gaag gaf in de verdediging de voorkeur aan Fabian Sporkslede op de linksbackpositie, dit ging ten koste van Greg Leigh. Daarnaast was er een basisplaats voor Luka Ilic. De Serviër vulde de nummer 10 positie in, waardoor Paolo Fernandes doorschoof naar linksbuiten. Dit betekende dat Mounir El Allouchi op de bank begon.

Op het kunstgras had NAC in het begin van de de wedstrijd het meeste de bal. De ploeg zocht via met name de flanken een weg naar het doelgebied van VVV. Paolo Fernandes was daarbij vanaf links een aantal keer dreigend, maar uit zijn voortzetting kwam vervolgens geen gevaar. De defensie van VVV kon vrij eenvoudig ingrijpen.

De thuisploeg was bij het eerste gevaar direct trefzeker. Opoku kwam vrij voor Van Leer na doorkoppen van Mlapa en schiet via de vingertoppen van de keeper raak: 1-0. Een knauw voor de Parel van het Zuiden, dat een kwartier later opnieuw een teleurstelling te verwerken kreeg. In de 38e minuut legde arbiter Kamphuis de bal op de stip, na een overtreding van Arno Verschueren. Susic schoot vanaf 11 meter raak en bepaalde de ruststand op 2-0.

Na rust kwam Robert Mühren in het veld voor Luka Ilic. Het schouwspel van voor de rust, herhaalde zich na de thee. Wederom had NAC de bal, maar het wist daarmee nauwelijks iets te creëren. Vervolgens was VVV bij de eerste de beste aanval na rust opnieuw trefzeker. In de 53e minuut maakte Grot er 3-0 van.

In het vervolg van de wedstrijd was NAC niet bij machtte om nog een vuist te maken en kansen te creëren op een treffer. Pas in blessuretijd was de ploeg dichtbij een doelpunt, maar Te Vrede zag zijn kopbal gekeerd worden door Unnerstall. NAC speelde toen al met 10 man, nadat Arno Verschueren zijn tweede gele kaart had ontvangen. 
Statistieken 

Opstellingen

VVV: Unnerstall, Rutten, Promes, Janssen, Post, Seuntjens, Opoku (88' Samuelsen), Grot (77' Joosten), Röseler, Mlapa, Susic (81' Van Ooijen)

NAC: Van Leer, Sporkslede, Koch, Palmer-Brown, Verschueren, Kali, Nijholt (77' Reuvers), Ilic (45' Mühren), Fernandes (66' Kastaneer), Te Vrede, Rosheuvel
          

Gele kaarten:

VVV: 

NAC: Fabian Sporkslede, Gervane Kastaneer


Rode kaarten:

VVV: -

NAC: Arno Verschueren (2x geel)
Scoreverloop: 22' Johnatan Opuku, 37' Tino Susic, 52' Jay-Roy Grot
 
Wij komen uit in de: