bezig met laden...

Zakelijk nieuws

Joshua Bohui verruilt Manchester United voor NAC Breda

Joshua Bohui verruilt Manchester United voor NAC Breda

05/07/2019

NAC Breda heeft zich versterkt met Joshua Bohui. De twintigjarige aanvaller, die bij voorkeur als linksbuiten speelt, komt over van Manchester United in eerste instantie voor twee jaar met de optie op nog twee jaar. Bohui sluit maandag aan bij de selectie, NAC heeft een persoonlijk akkoord met de speler en wacht nog op het laatste papierwerk. De speler was vandaag de eerste die het broekje voorzien van nieuwe broeksponsor Nouwens Transport in handen kreeg.

Bohui, Engelsman met roots in Ivoorkust, kwam op elfjarige leeftijd terecht in de jeugdopleiding van Brentford FC, uit zijn geboortestad Londen. Op zijn vijftiende speelde hij al voor de Onder 21 ploeg van de Londenaren waarop hij vervolgens in de smaak viel bij Manchester United. Hij tekende een driejarig contract bij The Red Devils en kwam daar de afgelopen seizoenen uit voor Manchester U. O18 en O23, waarmee hij op het hoogste niveau acteerde en deelnaam aan de UEFA Youth League.

Tom van den Abbeele: “Josh heeft zich de afgelopen jaren goed staande weten te houden op het allerhoogste niveau in zijn leeftijdscategorie. We halen met hem een creatieve speler in huis die op zijn manier van toegevoegde waarde gaat zijn voor het elftal. Hij is snel, onvoorspelbaar, doelgericht en ook niet onbelangrijk: efficiënt. Het is daarnaast fijn om te merken dat de spelers die wij op ons wensenlijstje hebben staan, bereid zijn om naar NAC te komen. Dat zorgt voor de juiste match. Tot nu toe verloopt alles volgens plan, ik verwacht nog een paar versterkingen op korte termijn en dan is de puzzel voor een groot deel gelegd.”

Joshua Bohui over zijn keuze voor NAC: “Dit is voor mij een mooie kans waar ik erg dankbaar voor ben. Ik hoop met mijn spel waardevol te zijn voor het team, zodat we uiteindelijk succesvol kunnen zijn met elkaar. Van nature ben ik een speler die graag de ruimtes opzoekt en mijn teamgenoten in de zestien zet, of zelf kansen creëert. Ik kan niet wachten tot ik, vanaf maandag, officieel onderdeel uitmaak van de NAC-familie.”

.
 
Wij komen uit in de: