bezig met laden...

Street League en Playing for Success

NAC Breda is in de eerste plaats een betaald voetbal organisatie. NAC wil zich echter ook inzetten voor de samenleving en mensen in haar regio steunen die deze steun nodig hebben. Wij willen u graag een aantal projecten voorleggen.

NAC Street League NAC Street League
In 2007 is dit project begonnen, speciaal voor jongeren uit de Bredase wijken. Verschillende teams uit de stad spelen tegen elkaar, met als doel om kinderen van verschillende culturele achtergronden met elkaar in contact te brengen. Daarnaast is het goed als jonge kinderen met sport bezig zijn en als ze vanaf jongs af aan wordt bijgebracht wat Fair Play is. Om dit laatste te stimuleren worden er prijzen uitgereikt aan de wijken die goed verdrag vertonen rondom wedstrijden, thema-avonden volgen en positieve buurtbijdragen realiseren. Thema's als Sportiviteit & Respect, Alcohol & Drugs, Jeugd EHBO worden behandeld, en de kinderen worden aan de hand van de vraag 'Hoe word ik profvoetballer' uitgedaagd om over hun toekomst na te denken.

Playing for Success Playing for Success
Playing for Success (PfS) is een naschools programma, dat in 2011 gestart werd, voor kinderen die het moeilijk vinden om goed te presteren op school. De leeftijd van de kinderen zit tussen de 9 en 21 jaar oud. Vaak presteren de kinderen op school matig, omdat ze niet gemotiveerd zijn of omdat ze een negatief zelfbeeld hebben. Aan de hand van een lesprogramma van tien weken worden zij in het Rat Verlegh Stadion aan de hand genomen. De zogenoemde 'NACADEMY' kent een aantal leslokalen die omgebouwd zijn tot de verschillende ruimtes in het stadion, bijvoorbeeld de persruimte, de kleedkamer of het stadion zelf. Iederen ruimte is geschikt voor verschillende doeleinden, maar heeft in eerste instantie het doel om de kinderen te helpen bij het leren. De kinderen zijn afkomstig van verschillende scholen en werken samen met begeleiders aan het versterken van hun motivatie, zelfvertrouwen en zelfwaardering. Op deze manier hoopt NAC het aantal schooluitvallers tegen te gaan.

 
Wij komen uit in de: