bezig met laden...

Wedstrijden

15 JULI 2017 / 14:30
Vriendschappelijk
2
1

NAC Breda

FC Volendam

Voorbeschouwing

In voorbereiding op het seizoen 2017/2018 oefent NAC op zaterdag 15 juli tegen FC Volendam. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Blankershoven in Oud Gastel en begint om 14:30 uur.

Voor deze wedstrijd gelden de volgende prijzen:

- Normaal €10

Bestel hier je kaarten voor de oefenwedstrijd NAC - FC Volendam!

Wedstrijdverslag

NAC wint eerste test

NAC heeft ook de vierde wedstrijd van de voorbereiding gewonnen. De ploeg van Stijn Vreven won op Sportpark Blankershove in Oud Gastel met 2-1 van FC Volendam. De Bredase doelpunten vielen in de eerste helft en kwamen van de voet van Thierry Ambrose en het hoofd van Pablo Mari.

De afgelopen week was de selectie van NAC op trainingskamp in Oudenbosch en Bosschenhoofd. Deze week werd zaterdag afgesloten met een oefenduel tegen FC Volendam, de eerste echte test voor de equipe in voorbereiding op het eredivisieseizoen. Vreven stuurde de volgende elf mannen de wei in: Bertrams, Sporkslede, Koch, Mari, Angelino, El Allouchi, Verschueren, Garcia, Vloet, Fernandes en Ambrose. 

De eerste helft had NAC het overwicht en veel balbezit. In de eerste tien minuten wist de ploeg nog geen kansen creëren, maar daarna begon het beter te draaien. Met name de beweeglijke Ambrose was een plaag voor de Volendamse defensie. Diezelfde spits opende na 16 minuten ook de score na een schitterende steekpass van Fernandes. Alleen voor de keeper faalde Ambrose niet: 1-0.

Na ruim een half uur verdubbelde NAC de voorsprong. Eerst smoorde een prachtige combinatie tussen Ambrose, Garcia en El Allouchi nog op de paal, maar de corner die volgde werd door Mari binnen gekopt: 2-0. Dat was overigens nadat het spel kort werd stilgelegd door de scheidsrechter, in de 34ste minuut. Die minuut werd aangegrepen voor een luid applaus ter bemoediging voor Abdelhak 'Appie' Nouri. 

Na rust werd nagenoeg de gehele ploeg van NAC vervangen. Alleen Nigel Bertrams mocht blijven staan, maar voor hem verschenen Glim, Klomp, Damen, Vliet, Vermeer, Rommens, Nijholt, Marijnissen, Snepvangers en Korte. Laatstgenoemde gebruikte goed zijn snelheid om een aantal keer gevaarlijk voor de dag te komen, maar pogingen van zijn voet en hoofd gingen naast. Aan de andere kant was het wel raak: Tol schoot Volendam terug in de wedstrijd. In de slotfase kregen de Volendammers vanaf de stip de kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar Bertrams liet zich van zijn beste kant zien en stopte de pingel. Daardoor bleef het in Oud Gastel 2-1.

Foto's

NAC Breda - FC Volendam 17/18NAC Breda - FC Volendam 17/18NAC Breda - FC Volendam 17/18NAC Breda - FC Volendam 17/18
NAC Breda - FC Volendam 17/18 8 foto's 15 juli 2017 Bekijken
 
Wij komen uit in de: