bezig met laden...

Wedstrijden

29 JULI 2017 / 17:00
Vriendschappelijk
1
0

NAC Breda

Excelsior

Voorbeschouwing

In voorbereiding op het seizoen 2017/2018 oefent NAC op zaterdag 29 juli tegen Excelsior. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Gagelrijzen in St. Willebrord en begint om 17:00 uur.

Voor deze wedstrijd gelden de volgende prijzen:

- Volwassene: €10
- Tot 18 jaar: €8
- Vanaf 65 jaar: €8

Bestel hier je kaarten voor de oefenwedstrijd NAC - Excelsior!

Wedstrijdverslag

NAC is de na zege op Excelsior van zaterdag nog steeds ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Parel van het Zuiden oefende op sportpark De Gagelrijzen in Sint Willebrord. De ploeg van trainer Stijn Vreven wist met 1-0 te winnen van de mede-Eredivisionist. Doelpuntenmaker was Manu Garcia.

Voor het eerst in de voorbereiding oefent NAC tegen een Eredivisionist en met succes. NAC was de bovenliggende partij en was veel aan de bal. Stijn Vreven coachte er lustig op los tijdens de wedstrijd. Hij stuurde zijn manschappen vol in de aanval zodra Excelsior de bal had. Dit leverde aardig was kansen op.

NAC speelde vandaag met Andries Noppert in het doel, voor hem stonden Angelino, Mari, Koch en Sporkslede. Het middenveld werd gevormd door Verschueren, El Allouchi en Vloet. Voorin waren Korte, Ambrose en Garcia te vinden.

Al na drie minuten wist Giovanni Korte de bal te onderscheppen tijdens de opbouw van de Rotterdammers. Hij kon voorzetten, maar bereikte deze keer de spits nog niet. Ondanks dat NAC veelvuldig aan de bal was in de eerste helft, wist het de verdediging van Excelsior het niet altijd even lastig te maken. Grote kansen waren tweemaal voor Giovanni Korte. Hij mocht tot twee keer toe aanleggen binnen de 16, maar keeper Damen wist beide inzetten te keren. Kansen konden niet worden omgezet in goals de eerste helft. De ruststand was dus 0-0.

In de tweede helft probeerde Excelsior meer te voetballen, maar NAC hield de druk er goed op. Kort na de aftrap was de eerste kans voor de Bredanaars. Giovanni Korte zette voor op Thierry Ambrose, maar die kopte tegen Damen aan. Het mooiste van de wedstrijd moest nog komen. Na een uur voetballen begon Manu Garcia net over de middenlijn aan een rush. Hij slalomde voorbij vijf spelers van Excelsior en kon schieten, maar de slalom kreeg niet de afronding die het verdiende. Kort daarna was het wel raak voor de Spanjaard. Verschueren bezorgde de bal vanaf rechts bij Ambrose, die kon aannemen en voelde dat Garcia achter hem stond. Met een fraai hakje bereikte hij de Spanjaard. Die kon vervolgens de bal rechts onderin de hoek schuiven. Met deze goal tekende Manu voor de eindstand: 1-0.

Volgende week oefent NAC nogmaals. Dan is Almere City de tegenstander. De wedstrijd wordt afgewerkt op sportpark Ruiterboslaan bij S.A.B. om 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via samenvoornac.nl/tickets.

Foto's

NAC - Excelsior (oefenwedstrijd, 17/18)NAC - Excelsior (oefenwedstrijd, 17/18)NAC - Excelsior (oefenwedstrijd, 17/18)NAC - Excelsior (oefenwedstrijd, 17/18)
NAC - Excelsior (oefenwedstrijd, 17/18) 18 foto's 29 juli 2017 Bekijken
 
Wij komen uit in de: