bezig met laden...

Wedstrijden

04 FEBRUARI 2018 / 16:45
Eredivisie
3
1

NAC Breda

Ajax

Voorbeschouwing

Voorverkoopinfo Ajax - NAC Breda

Ajax - NAC Breda

Wedstrijdinformatie

Wedstrijd: Ajax - NAC Breda
Speeldatum: 04-02-2018
Aanvangstijd: 16:45 uur
Locatie: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: Auto- en buscombi. NAC verkoopt 550 kaarten voor de autocombi naar deze wedstrijd. De overige kaarten worden verkocht door de NAC Supportersvereniging (200, via NAC-supver.nl).
ClubCard-verplichting: Ja, om kaarten voor deze wedstrijd te kunnen kopen, heb je een seizoenkaart of een clubkaart nodig. Met deze kaart kun je één kaart kopen. Omwisselbiljetten staan op naam en zijn niet overdraagbaar. Let op: heb je meerdere seizoenkaart op dezelfde naam? Dan kun je voor uitwedstrijden maar één kaart kopen. Neem contact op met afdeling Ticketing.
Omwisselinformatie: Kaarten die via NAC worden verkocht, kunnen worden omgewisseld bij de parkeerplaats De Keizer langs de A27 bij Hank tussen 14:30 en 15:00 uur. Let op: voor het parkeren bij de ArenA dien je in het bezit te zijn van een parkeerkaart. Deze kun je ter plekke kopen voor €12 of online voor €10 via www.onlineticket.nl.

Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen De vertrektijd van de bussen wordt bekend gemaakt via NAC-supver.nl

 

Verkoopperiodes

  Start verkoop Einde verkoop
Uitkaart+: 23-01-18, 09:00 uur 24-01-18, 09:00 uur
Club van 1912-leden: 24-01-18, 09:00 uur 25-01-18, 09:00 uur
(S)CC: 25-01-18, 09:00 uur 30-01-18, 14:00 uur
Kassa Verkoop: n.v.t. n.v.t.
S&I-desk Verkoop: 25-01-18, 13:00 uur 01-02-18, 17:00 uur


 

Vakken en prijzen

Uitkaart+ (autocombi) € 26,50
Club van 1912 + (S)CC (autocombi) € 28,50
Buscombi Zie NAC-supver.nl


De prijs van het kaartje is als volgt opgebouwd:


Wedstrijdverslag

NAC heeft zondagmiddag niet voor een verrassing kunnen zorgen in Amsterdam. De Parel van het Zuiden kwam al vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Thierry Ambrose, maar zag Ajax uiteindelijk met de punten van het veld stappen.

De ploeg van Stijn Vreven begon de wedstrijd met een lichte wijziging in het strijdplan en startte met twee wijzigingen in de basis. Nieuwkomer Lucas Schoofs mocht zijn debuut maken in het eerste elftal en ook Karol Mets maakte zijn opwachting in de basis na blessureleed. Rai Vloet en Gianluca Nijholt begonnen daardoor op de bank. Nieuwe aanwinsten Mitchell Te Vrede en Sadiq Umar zaten voor het eerst bij de wedstrijdselectie, maar zij startten op de bank.

Het eerste waarschuwingsschot werd gelost door de thuisploeg. In de Amsterdam Arena was het Klaas-Jan Huntelaar die binnen twee minuten op dook in de zestien van de Bredanaars, maar een doelpunt bleef uit. NAC kwam vrijwel meteen met een antwoord. In een counter wist Manu Garcia met een steekpass Giovanni Korte te bereiken maar laatstgenoemde zag zijn bal vervolgens gekeerd worden door doelman Onana. Beide ploegen hadden er duidelijk zin in en begonnen fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde al na zes minuten in een doelpunt voor de Parel van het Zuiden. Het was Thierry Ambrose die de bezoekers keihard naar een 0-1 voorsprong schoot.

NAC maakte het de Ajacieden in de eerste fase moeilijk en de Amsterdammers kwamen daardoor niet lekker in hun spel. Dit veranderde naarmate de wedstrijd vorderde en in de 23e minuut wist doelman Birighitti te voorkomen dat Ajax op gelijkte hoogte kwam. Een minuut later was het echter wel raak. Het was Donny van de Beek die na een voorzet van Justin Kluivert de 1-1 binnenkopte. De ploeg van Erik ten Hag nam het heft vervolgens in handen en was in het tweede gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij. De geel-zwarten stonden verdedigend goed, maar konden niet voorkomen dat David Neres kort voor rust de 2-1 binnen schoot.

De bezoekers begonnen met een wijziging in de ploeg aan de tweede helft. Rai Vloet verving Karol Mets op het middenveld. NAC hervatte de wedstrijd gretig en gaf zich duidelijk nog niet gewonnen, met een ontevreden thuispubliek als resultaat. De wedstrijd werd voornamelijk uitgevochten op het middenveld met wat kleine kansen over en weer. Mounir El Allouchi zag een afstandsschot net over het doel van Onana verdwijnen en ook Angeliño was dicht bij de gelijkmaker. In de 77e minuut mocht Mitchell Te Vrede zijn debuut maken voor de Parel van het Zuiden, de spits verving El Allouchi. NAC bleef tot de eindfase zoeken naar de gelijkmaker maar uiteindelijk waren het de Amsterdammers die nogmaals het doel wisten te vinden, Hakim Ziyech schoot in de laatste minuut vanuit een vrije trap de 3-1 binnen.

Zo vertrekt NAC, ondanks een degelijke wedstrijd, zonder punten uit Amsterdam. Aanstaande woensdag wacht de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en gaat de formatie van Stijn Vreven opnieuw opzoek naar de drie punten.


Statistieken

Opstellingen

Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Van de Beek (De Jong), Neres (Mazraoui), Huntelaar, Ziyech, Schöne (Wöber), De Jong, Tagliafico, Kluivert

NAC: Birighitti, Mets (Vloet), Verschueren, Korte, El Allouchi (Te Vrede), Ambrose, Meijers, García, Marí, Schoofs, Angeliño

Gele kaarten
Ajax: De Ligt
NAC: Verschueren, Meijers, Ambrose

Rode kaarten
Ajax:
NAC: MeijersScoreverloop: ‘6 Ambrose, ’24 Van de Beek, ’39 Neres, '90+2 Ziyech

Foto's

Ajax - NAC 17/18Ajax - NAC 17/18Ajax - NAC 17/18Ajax - NAC 17/18
Ajax - NAC 17/18 13 foto's 04 februari 2018 Bekijken
 
Wij komen uit in de: