bezig met laden...

Wedstrijden

03 MAART 2018 / 20:45
Eredivisie
2
1

NAC Breda

Feyenoord

Voorbeschouwing

Voorverkoopinfo NAC Breda - Feyenoord

Wedstrijdinformatie 

Wedstrijd: NAC Breda - Feyenoord
Speeldatum: 03-03-2018
Aanvangstijd: 20:45u
Locatie: Rat Verlegh Stadion
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Deze wedstrijd geldt er een ClubCard-verplichting. Met een seizoenkaart kun je acht extra kaarten kopen, met een ClubCard kun je vijf kaarten kopen.
Openingstijd stadion: 19:15u
   

 

Verkoopperiodes

  Start verkoop Einde verkoop
Club van 1912 exclusief: 14-02-18, 09:00 uur 15-02-18, 09:00 uur
Internet Verkoop: 15-02-18, 09:00 uur 03-03-18, 15:00 uur
S&I-desk Verkoop: 15-02-18, 13:00 uur 02-03-18, 17:00 uur
Kassa Verkoop*: 03-03-18, 18:45 uur 03-03-18, 20:45 uur

 
(*) Er is alleen kassaverkoop als de wedstrijd op die dag nog niet is uitverkocht.

 

Kortingen

Jeugd: tot en met 17 jaar
Ouderen: 65 jaar of ouder


STEUN NAC IN HET RAT VERLEGH STADION EN BESTEL VANDAAG NOG ONLINE JE KAART VOOR DEZE WEDSTRIJD
 

Wedstrijdverslag

NAC heeft vanavond voor de tweede maal dit seizoen van Feyenoord gewonnen. Tijdens een bloedstollend Avondje NAC werd het 2-1. Namens de Bredanaars namen Thierry Ambrose en Sadiq Umar de doelpunten voor hun rekening.

Bij de geel-zwarten kreeg spits Umar vlak voor het begin van het duel zijn eerste basisplaats. Hij verving Mitchell Te Vrede die na de warming-up in de kleedkamer achterbleef. Daarnaast kreeg ook Paolo Fernandes voor het eerst sinds lange tijd een basisplaats. Mounir El Allouchi en Lucas Schoofs zaten niet bij de wedstrijdselectie in verband met blessures. 

Het treffen tussen de Parel van het Zuiden en de bezoekers uit Rotterdam-Zuid was van de eerste tot de laatste seconde enerverend. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en legde Feyenoord vanaf de aftrap meteen het vuur aan de schenen. In de vijfde minuut werd spits Umar de diepte ingestuurd en met zijn lange benen stevende hij af op doelman Jones, die hem vervolgens ondersteboven liep. Een penalty bleef echter uit, tot ongeloof van  Stijn Vreven die zijn ongenoegen liet merken. Scheidsrechter Nijhuis stuurde de trainer daarop naar de tribune. 

De volgende kans voor NAC kwam in de twaalfde minuut van de voet van Arno Verschueren. De middenvelder stormde de zestien van Feyenoord in maar zag zijn schot vervolgens naast het doel verdwijnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst toonde op hun beurt na een kwartier voor het eerst gevaar, maar Nigel Bertrams kon met gestrekte arm het schot van Boëtius keren. Niet veel later lieten de Rotterdammers zich opnieuw zien dit keer werd de kans wel beloond met een doelpunt. Het was Toornstra die voor de 0-1 zorgde. 

Met het publiek achter zich deinsden de NAC’ers vervolgens niet terug en bleven zij de aanval zoeken. Dit betaalde zich in de 23e minuut uit. Na goed voorbereidend werk van Umar, die in eerste nog op doelman Jones stuitte, schoot Thierry Ambrose alert de gelijkmaker binnen. De Rotterdammers waren vervolgens tot aan de rust de bovenliggende partij en kwamen in de 33e minuut bijna opnieuw op een voorsprong. Een voorzet van Toorntstra ging rakelings over het doel van doelman Bertrams. 

Na rust schoten beide ploegen wederom fel uit de startblokken. Waar Nijhuis in de eerste minuten van de wedstrijd geen penalty toekende, legde hij de bal in de 48e minuut wel op de stip na een overtreding van Jones op Umar. De spits ging vervolgens zelf achter de bal staan en schoot vanaf elf meter raak.

Met haast een complete speelhelft voor zich was het vrouwen en kinderen eerst voor NAC. Feyenoord ging met man en macht opzoek naar de aansluitingstreffer en creëerde op een zeker moment tal van kansen. Van Bronckhorst bracht in de zeventigste minuut Robin van Persie in als breekijzer, maar de Parel van het Zuiden vocht met hart en ziel voor iedere meter en wist een gelijkmaker van de Rotterdammers te voorkomen. 

Daarmee boekte NAC wederom historie. Het is voor de Bredanaars de eerste keer dat ze zes punten pakken tegen Feyenoord. Een heerlijk Avondje NAC!

Statistieken 

Opstellingen 

NAC: Bertrams, Sporkslede, Mets, Marí, Angelino, Fernandes (Korte), García, Agyepong, Verschueren, Ambrose, Sadiq (Brusselers)         

Feyenoord: Jones, Diks, Van Beek, Botteghin, Haps, Tapia, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Jörgensen, Boëtius

Gele kaarten: Marí, Verschueren, Botteghin, Jones

Rode kaarten: 

Scoreverloop: '17 Toornstra, '23 Ambrose, '49 Sadiq

Foto's

NAC - Feyenoord 17/18NAC - Feyenoord 17/18NAC - Feyenoord 17/18NAC - Feyenoord 17/18
NAC - Feyenoord 17/18 18 foto's 03 maart 2018 Bekijken
 
Wij komen uit in de: