bezig met laden...

Wedstrijden

14 JULI 2018 / 16:00
Vriendschappelijk
1
3

NAC Breda

Sparta Rotterdam

Voorbeschouwing

Wedstrijdinformatie

Wedstrijd: NAC Breda - Sparta
Speeldatum: 14-07-2018
Aanvangstijd: 16:00u
Locatie: Sportpark de Gagelrijzen (St. Willebrord)
Competitie: Vriendschappelijk

Wedstrijdverslag

NAC heeft het derde oefenduel van de voorbereiding met 1-3 verloren van Sparta. Op Sportpark De Gagelrijzen in St. Willebrord zette Ache de bezoekers voor rust op voorsprong en verdubbelde Veldwijk na rust de voorsprong. Te Vrede deed namens NAC iets terug, maar in de slotfase bepaalde Saksela de eindstand op 1-3.

Bij de eerste serieuze test voor NAC tijdens de voorbereiding, stuurde trainer Mitchell der Gaag de volgende elf namen de wei in: Niemczycki, Sporkslede, Koch, Mets, Carolina, Nijholt, Haemhouts, Verschueren, Rosheuvel, Te Vrede en El Allouchi.

Zij stonden tegenover Sparta, dat onder andere bekende namen als Lars Veldwijk, Royston Drenthe en Mohamed Rayhi begon. Bovendien stond voormalig NAC-doelman Tim Coremans onder de lat bij de Spartanen. De bezoekers hadden in de beginfase een overwicht. Een schot van Rayhi bleek een waarschuwing voor wat later zou komen. Na ruim 10 minuten schoot Ache de bezoekers namelijk op voorsprong.

NAC kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen creëerde de ploeg niet. Daardoor zochten beide teams de kleedkamer op met een 0-1 stand.

Met dezelfde elf begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Daarin was het opnieuw Sparta dat als eerste het net liet bollen. Veldwijk klopte Carolina in de lucht bij een voorzet en knikte de bal achter Niemczycki. NAC deed echter al snel iets terug. Te Vrede nam de bal in de zestien met de borst aan na een inworp en schoot beheerst in de verre hoek raak.

Na een serie wissels golfde de wedstrijd meer op en neer. Beide ploegen kregen nog een aantal kansjes, maar lang leek de score op 1-2 te blijven staan. Vlak voor tijd bepaalde Saksela de eindstand echter op 1-3 door een vrije trap te verlengen.
 
Wij komen uit in de: