bezig met laden...

Wedstrijden

04 AUGUSTUS 2018 / 13:00
Vriendschappelijk
4
3

NAC Breda

Manchester City EDS Team

Voorbeschouwing

Wedstrijdinformatie

Wedstrijd: NAC Breda - Manchester City EDS Team
Speeldatum: 04-08-2018
Aanvangstijd: 13:00u
Locatie: Rat Verlegh Stadion
Competitie: Vriendschappelijk

Wedstrijdverslag

NAC Breda heeft zaterdagmiddag tijdens de Open Dag een overwinning geboekt op Manchester City EDS. De ploeg van Mitchell van der Gaag won, voor de ogen van duizenden supporters die op deze zonnige dag naar het Rat Verlegh Stadion waren gekomen, met 4-3 van de Britten. Bij rust was de stand 2-2. 

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen als eerbetoon aan oud NAC-speler Daan Schrijvers, die donderdagavond op 76-jarige leeftijd overleed. Na een indrukwekkende minuut waarin het muisstil was, begon de Parel van het Zuiden goed aan de wedstrijd. Na drie minuten spelen kwam de thuisploeg al op voorsprong. Na een voorzet van Mikhail Rosheuvel vanaf de rechterkant, kon spits Mitchell te Vrede de bal achter doelman Anderson koppen. 

De geel-zwarten waren in de eerste fase van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar zagen na verloop van tijd de gasten uit Manchester beter in hun spel komen. City EDS kreeg een aantal goede kansen waarop doelman Birighitti op zijn beurt adequaat reageerde en een tegendoelpunt wist te voorkomen. In de 33e minuut sloeg de Parel van het Zuiden vervolgens zelf opnieuw toe. Mounir El Allouchi schoot van buiten de zestien knap de 2-0 binnen. 

Daarmee leek NAC de eerste helft relaxt uit te kunnen voetballen, maar niets was minder waar. The Citizens stroopten de mouwen op en brachten binnen twee minuten de stand op gelijke hoogte. Onder andere via een fraaie stift van spits Toaizi, die de stand op 2-2 bracht. Dat was meteen de ruststand.

Na rust deed de Parel van het Zuiden het kunstje van de gasten uit Engeland na en scoorde binnen twee minuten twee keer. Jordan van der Gaag en Gervane Kastaneer tekenden voor de 3-2 en de 4-2. Met nog de gehele tweede helft voor zich, zat NAC in een riante positie. De Bredanaars hadden vrij spel en daarmee ruimte om nog meer vooruit te voetballen. 

De Britten gingen hier niet mee akkoord en kwamen dankzij een goede uitbraak aan de linkerkant terug op 4-3. In de laatste fase van de wedstrijd waren er vervolgens nog wat kleine kansen te bespeuren voor beide ploegen, maar de doelpunten bleven uit. Daarmee werd de eindstand 4-3. 

Volgende week zondag 12 augustus hervat de Parel van het Zuiden dan eindelijk de competitie. In het AFAS Stadion in Alkmaar, is om 16:45 de aftrap van AZ – NAC. Alle informatie rondom dit duel vind je hier.
 
Wij komen uit in de: