bezig met laden...

Wedstrijden

09 DECEMBER 2018 / 16:45
Eredivisie
2
1

NAC Breda

Vitesse

Voorbeschouwing

Voorverkoopinfo NAC Breda - Vitesse

Wedstrijdinformatie 

Wedstrijd: NAC Breda - Vitesse
Speeldatum: 09-12-2018
Aanvangstijd: 16:45u
Locatie: Rat Verlegh Stadion
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Deze wedstrijd geldt er geen ClubCard verplichting. Alle supporters zijn vrij om kaarten aan te schaffen.
Openingstijd stadion: 15:15u
   

 

Verkoopperiodes

  Start verkoop Einde verkoop
Club van 1912 exclusief: 20-11-18, 09:00 uur 21-11-18, 09:00 uur
Internet Verkoop: 21-10-18, 09:00 uur 09-12-18, 14:45 uur
S&I-desk Verkoop: 20-11-18, 13:00 uur 07-12-18, 17:00 uur
Kassa Verkoop*: 09-12-18, 14:45 uur 09-12-18, 16:45 uur

 
(*) Er is alleen kassaverkoop als de wedstrijd op die dag nog niet is uitverkocht.

 

Kortingen

Jeugd: tot en met 17 jaar
Ouderen: 65 jaar of ouder


STEUN NAC IN HET RAT VERLEGH STADION EN BESTEL VANDAAG NOG ONLINE JE KAART VOOR DEZE WEDSTRIJD
 

Wedstrijdverslag

Dankzij een late treffer van Arno Verschueren heeft NAC zondag gewonnen van Vitesse. De middenvelder kroonde zich tot matchwinnaar door vlak voor tijd de 2-1 binnen te schieten. De eerste Bredase treffer kwam van de voet van Mitchell te Vrede, de gelijkmaker was van Bryan Linssen.

Bij NAC waren er twee wijzigingen ten opzichte van de uitwedstrijd in Groningen vorige week zondag. Op de linksbackpositie startte Greg Leigh in plaats Jethro Mashart, die niet fit genoeg bleek voor dit duel. Daarnaast keerde Karol Mets terug van een blessure, de Est verving Erik Palmer-Brown in het centrum van de vijfmansverdediging. Ook Paolo Fernandes keerde na flink wat weken blessureleed terug uit de ziekenboeg. De Spanjaard nam plaats op de bank.

De eerste helft was op zijn zachts gezegd ‘enerverend’ te noemen. In de eerste pakweg acht minuten raasde Vitesse als een storm richting het doel van NAC. De bezoekers begonnen goed en losten wat waarschuwingsschoten. Mitchell te Vrede haalde daarbij een keer ternauwernood de bal van de doellijn. Toen de Arnhemse storm eenmaal was gaan liggen, namen de Bredanaars het stokje over en domineerden ze het grootste gedeelte van de eerste helft. De ploeg van Mitchell van der Gaag had het meeste balbezit en wist een aantal keer door de defensie van Vitesse te snijden. Daarbij kreeg Mikhail Rosheuvel na een kwartier spelen de grootste kans tot dan toe. Na een voorzet van Giovanni Korte schoot de rechtsbuiten net naast het doel van doelman Eduardo.

De storm ging vervolgens wat liggen en echt grote kansen bleven uit. Net op het moment - de 44e minuut was inmiddels aangebroken - dat de ruststand 0-0 leek te worden, was daar de VAR. Na een contactmoment met Zeist besloot arbiter Lindhout van een vrije trap een penalty te maken en zo kreeg Vitesse de uitgelezen mogelijkheid om op 0-1 te komen. Foor ging achter de bal staan en zag zijn Panenka-imitatie over het doel van Benjamin van Leer verdwijnen. Daarmee hield hij NAC in de wedstrijd en leek de ruststand nog steeds 0-0 te worden.

Niets was minder waard. NAC kreeg in de blessuretijd een vrije trap die voor de voeten van Mitchell te Vrede belandde. De spits schoot overtuigend raak, echter: de grensrechter vlagde voor buitenspel. Nog steeds 0-0 dus. Maar, daar was wederom de VAR. Lindhout werd vanuit Zeist gecorrieerd en besloot toch een doelpunt toe te kennen. Zo mocht het Rat Verlegh Stadion alsnog juichen en was het 1-0 bij rust.

Na de thee bleef NAC het initiatief nemen en kreeg het via Greg Leigh de uitgelezen mogelijkheid op de 2-0. Zijn kopbal eindigde net naast het doel. De wedstrijd verzandde vervolgens in een echte vechtwedstrijd waar de thuisploeg het merendeel van de duels won. Vitesse werd echter sterker en de Bredanaars werden meer teruggedrongen op eigen helft. Via Odegaard kregen de bezoekers een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, die bleef in eerste instantie uit, maar in de 72e minuut was het Linssen die Vitesse alsnog op gelijke hoogte schoot. Niet veel later was daar ook nog Foor die de 1-2 voor het inkoppen had, maar dankzij goed keeperswerk wist Van Leer dit te voorkomen. 

De Parel van het Zuiden liet het er vervolgens niet bij zitten en bleef knokken. Dat wierp godzijdank zijn vruchten af. In de 84e minuut was Arno Verschueren het eindstation van een aanval die over veel schijven bij het Arnhemse doel belandde. De Belg omspeelde vervolgens beheerst de keeper en schoot de 2-1 binnen. Met nog een minuut of tien op de virtuele klok lieten de thuissupporters zich nog maar eens extra horen wat zorgde voor een sfeer van jewelste. Wat een heerlijk Avondje NAC, waarbij de punten uiteindelijk weer eens in Breda bleven. 

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Om 18:30 is in Zwolle de aftrap van de op-een-na laatste wedstrijd van 2018.

Statistieken 

Opstellingen 

NAC: Van Leer, Sporkslede (37' Van Anholt), Klomp, Koch, Mets, Leigh, Verschueren, Nijholt, Rosheuvel (87' Mühren), Te Vrede, Korte (79' El Allouchi)

Vitesse: Eduardo, Karavaev, Doekhi, Thelander, Büttner, Bero, Serero, Foor (81' Beerens), Ødegaard, Darfalou, Linssen 

Gele kaarten 

NAC: Mets

Vitesse: 

Rode kaarten 

NAC: -

Vitesse: Bero (2x geel)

Scoreverloop: 1-0 Te Vrede (45+1'), 1-1 Linssen (72'), 2-1 Verschueren (84')

Foto's

NAC - Vitesse 2018/2019NAC - Vitesse 2018/2019NAC - Vitesse 2018/2019NAC - Vitesse 2018/2019
NAC - Vitesse 2018/2019 22 foto's 09 december 2018 Bekijken
 
Wij komen uit in de: