bezig met laden...

Wedstrijden

17 FEBRUARI 2019 / 12:15
Eredivisie
5
0

NAC Breda

Ajax

Voorbeschouwing

Voorverkoopinfo Ajax - NAC Breda

Ajax - NAC Breda

Wedstrijdinformatie

Wedstrijd: Ajax - NAC Breda
Speeldatum: 17-02-2019
Aanvangstijd: 12:15 uur
Locatie: Johan Cruijff Arena
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: Auto- en buscombi. NAC verkoopt 630 kaarten voor de autocombi, en de overige kaarten (120) zijn verkrijgbaar via de NAC Supportersvereniging (www.NAC-supver.nl).
ClubCard-verplichting: Ja, om kaarten voor deze wedstrijd te kunnen kopen, heb je een seizoenkaart of een ClubCard nodig. Met een (S)CC kun je één kaart kopen. Omwisselbiljetten staan op naam en zijn niet overdraagbaar. Let op: heb je meerdere seizoenkaart op dezelfde naam? Dan kun je voor uitwedstrijden maar één kaart kopen. Neem contact op met afdeling Ticketing.
Omwisselinformatie: Kaarten voor de autocombi kunnen vanaf 11:00 uur worden omgewisseld bij het uitvak van de Johan Cruijff Arena (bij ingang K).

Parkeren kan op P2. Hiervoor heb je wel een parkeerticket nodig. Deze ticket kun je hier bestellen. Je kunt ook op de wedstrijddag nog een parkeerticket kopen tegen pinbetaling.

Kaarten voor de buscombi worden in de bus omgewisseld.
Vertrektijd bussen Voor meer informatie over de vertrektijden van de bussen van de NAC Supportersvereniging kun je kijken op NAC-supver.nl.
Bijzonderheden - Er geldt een algeheel rookverbod in de Arena. 
- Consumpties in de Arena kunnen alleen worden betaald met PIN (niet contant).

Let op: bij het nieuwe ticketingsysteem ontvang je de omwisselkaart via de mail (en niet via de post). 

 

Verkoopperiodes

  Start verkoop Einde verkoop
Uitkaart+: 04-02-19, 09:00 uur 05-02-19, 09:00 uur
Club van 1912-leden: 05-02-19, 09:00 uur 06-02-19, 09:00 uur
(S)CC: 06-02-19, 09:00 uur 15-02-19, 13:00 uur
Kassa Verkoop: n.v.t. n.v.t.
S&I-desk Verkoop: 04-02-19, 09:00 uur 15-02-19, 17:00 uur


 

Vakken en prijzen

Uitkaart+ (auto) € 10,50
Club van 1912 + (S)CC (auto) € 12,50
Buscombi SV Zie NAC-supver.nl.De prijs van de ticket is alsvolgt opgebouwd:

- Prijs kaart: €9
- Prijs toeslag: €1,50 (Uitkaart+) en €3,50 (Club van 1912 en (S)CC)


STEUN NAC IN AMSTERDAM EN BESTEL ONLINE JE KAART VOOR DEZE WEDSTRIJD


Wedstrijdverslag

NAC heeft zondag niet weten te zorgen voor een stunt in de uitwedstrijd tegen Ajax. De ploeg van Mitchell van der Gaag ging voor rust nog goed mee met Ajax, maar liep na de thee alsnog tegen een forse nederlaag aan. Het werd 5-0 voor de Amsterdammers.

NAC trad in de Arena aan met vijf verdedigers, waar het vorige week tegen AZ van het systeem afweek en met vier verdedigers speelde. Dorian Dervite maakte zijn debuut voor het eerste elftal. De nieuwste aanwinst vormde samen met Menno Koch en Erik Palmer-Brown het centrum van de verdediging. Daarnaast ontbrak Khalid Karami wegens een blessure, zijn vervanger op de rechtsbackpositie was Pelé van Anholt. Mounir El Allouchi keerde terug in de basis en startte op het middenveld naast Gianluca Nijholt. In de spits was ook deze wedstrijd Gervane Kastaneer te vinden, geflankeerd door Ramon Pascal Lundqvist en Mikhail Rosheuvel. 

De Amsterdammers zetten de ploeg van Mitchell van der Gaag direct onder druk en dat leidde direct tot gevaar in de zestien meter van de Bredanaars. De grootste kans op de openingstreffer was voor Donny van de Beek, die met zijn poging de paal trof. Daarnaast moest Benjamin van Leer redden op schoten van Schöne en Tadic. 

In de 25e minuut deed NAC wat terug via Gervane Kastaneer, die de 0-1 op zijn schoen had, maar oog in oog met Onana aan het kortste eind trok. De geel-zwarten, die zich kranig door de eerste storm van Ajax heen worstelden, creëerden niet veel later nog een grote kans. Van Anholt probeerde het na een half uur spelen met een volley, maar zag zijn bal rakelings over het doel van Onana vliegen. 

In de 37e minuut belandde de bal, vanuit een vrije trap van Ziyech op de hand van Dervite waarna scheidsrechter Mulder de bal (na ingrijpen van de VAR) op de stip legde. Tadic ging achter de bal staan en schoot de 1-0 binnen. 

Na rust zag het wedstrijdbeeld er beduidend anders uit. Ten Hag bracht met Dolberg een extra spits in waardoor Ajax nog offensiever de kleedkamer uitkwam. Tussen de 53e en de 71e minuut moest NAC vier doelpunten incasseren. Namens Ajax tekenden respectievelijk Dolberg, Tadic, Ziyech en Tagliafico (via Kastaneer) voor de Amsterdamse treffers. NAC keek vervolgens met nog 20 minuten op de klok tegen een 5-0 achterstand aan en was niet meer instaat om de eer te redden. In de slotfase kreeg Lundqvist nog een grote kans op een eretreffer, maar opnieuw lag Onana in de weg.

Karakteristieken

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico (73’ Veltman), Schöne (46’ Dolberg), De Jong, Van de Beek, Ziyech, Tadić (73’ Ekkelenkamp), Neres

Opstelling NAC: Van Leer, Van Anholt, Koch, Dervite (76’ Klomp), Palmer Brown, Gersbach, Nijholt (69' El Allouchi), Lundqvist, El Allouchi, Rosheuvel (88’ Korte), Kastaneer (79’ Mühren)

Scoreverloop: 
38’ 1-0 (Tadić)
53’ 2-0 (Dolberg)
59’ 3-0 (Kastaneer (e.d.))
67’ 4-0 (Tadić)
71’ 5-0 (Ziyech)

Gele kaarten
Ziyech (Ajax), Dervite, Koch, Nijholt (NAC)

Rode kaarten
-

Toeschouwers: 52.952
 
Wij komen uit in de: