bezig met laden...

Wedstrijden

12 MEI 2019 / 14:30
Eredivisie
2
1

NAC Breda

sc Heerenveen

Voorbeschouwing

Voorverkoopinfo SC Heerenveen - NAC Breda

SC Heerenveen - NAC Breda

Wedstrijdinformatie

Wedstrijd: SC Heerenveen - NAC Breda
Speeldatum: 12-05-2019
Aanvangstijd: 14:30 uur
Locatie: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: Auto- en buscombi. NAC verkoopt 420 kaarten voor de autocombi, de kaarten voor de buscombi zijn verkrijgbaar via de NAC Supportersvereniging (www.NAC-supver.nl).
ClubCard-verplichting: Ja, om kaarten voor deze wedstrijd te kunnen kopen, heb je een seizoenkaart of een ClubCard nodig. Met een (S)CC kun je één kaart kopen. Omwisselbiljetten staan op naam en zijn niet overdraagbaar. Let op: heb je meerdere seizoenkaart op dezelfde naam? Dan kun je voor uitwedstrijden maar één kaart kopen. Neem contact op met afdeling Ticketing.
Omwisselinformatie: Supporters met een kaart voor de autocombi kunnen vanaf 13:00 uur parkeren op P5A en hun kaart omwisselen achter het uitvak van SC Heerenveen. Download hier de parkeerkaart voor het uitvak. Leg deze kaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit van je auto.

Kaarten voor de buscombi worden in de bus omgewisseld.
Vertrektijd bussen Voor meer informatie over de vertrektijden van de bussen van de NAC Supportersvereniging kun je kijken op NAC-supver.nl.
Bijzonderheden Let op: je krijgt je omwisselbiljet sinds het nieuwe ticketingsysteem via de mail na je bestelling (en dus niet langer met de post). 

 

Verkoopperiodes

  Start verkoop Einde verkoop
Uitkaart+: 23-04-19, 09:00 uur 24-04-19, 09:00 uur
Club van 1912-leden: 24-04-19, 09:00 uur 25-04-19, 09:00 uur
(S)CC: 25-04-19, 09:00 uur 09-04-19, 13:00 uur
Kassa Verkoop: n.v.t. n.v.t.
S&I-desk Verkoop: 25-04-19, 09:00 uur 10-04-19, 17:00 uur


 

Vakken en prijzen

Uitkaart+ (auto) € 10,50
Club van 1912 + (S)CC (auto) € 12,50
Buscombi SV Zie NAC-supver.nl.De prijs van de ticket is alsvolgt opgebouwd:

- Prijs kaart: €9
- Prijs toeslag: €1,50 (Uitkaart+) en €3,50 (Club van 1912 en (S)CC)


STEUN NAC IN HEERENVEEN EN BESTEL ONLINE JE KAART VOOR DEZE WEDSTRIJD


Wedstrijdverslag

NAC heeft zondagmiddag met 2-1 verloren in en tegen Heerenveen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft en kwamen van Sam Lammers, Menno Koch en Mitchell van Bergen. Door de nederlaag kan NAC nummer 17 Excelsior niet meer achterhalen en is de club gedegradeerd uit de Eredivisie. 

Ruud Brood voerde aardig wat wijzigingen door in de basiself ten opzichte van de laatste wedstrijd die ruim twee weken geleden werd afgewerkt thuis tegen Feyenoord. Greg Leigh, Erik Palmer-Brown en Khalid Karami keerden allen terug in de Bredase defensie. Op het middenveld mocht Mounir El Allouchi starten met naast hem Grad Damen, Anouar Kali en Ramon Pascal Lundqvist. Dat betekende dat Brood voor een systeem met twee aanvallers koos en dat waren Mikhail Rosheuvel en Giovanni Korte. 

De eerste helft was alles behalve aantrekkelijk te noemen met nauwelijks kansen. Beide ploegen probeerden wel de aanval te zoeken maar waren niet overtuigend genoeg om tot scoren te komen. De grootste kans kwam van het hoofd van Vlap, maar die kopte over het doel.

Na rust keerden zowel de thuisploeg als NAC ongewijzigd terug uit de kleedkamer. Vrijwel direct na het startsignaal kreeg Giovanni Korte de grootste mogelijkheid tot dan toe. Na een goede aanval over links had de aanvaller de bal voor het inschieten, maar zijn schot ging voorlangs het doel van doelman Hahn. Niet veel later kreeg Korte opnieuw een kans, maar hij punterde de bal in de handen van Hahn. 

NAC zocht de aanval, maar beloonde zichzelf niet. Heerenveen deed dat in de 69e minuut wel. Lammers kon van buiten de zestien uithalen en passeerde doelman Van Leer. 0-1. Met nog twintig minuten op de klok moest NAC dus nog twee keer scoren om te voorkomen dat het doek vandaag definitief zou vallen. Via Menno Koch kwam het in de 81stee minuut langszij. De aanvoerder kopte de bal binnen vanuit een corner. 

Zo werd het in de slotminuten toch nog spannend in Heerenveen, maar ging het in de slotfase alsnog mis. Een schot van Van Bergen werd onderweg aangeraakt en belandde in het doel: 2-1. Die tegenslag kwam NAC niet meer te boven. 

Door het verlies is NAC officieel gedegradeerd uit de eredivisie. 
 
Wij komen uit in de: