bezig met laden...

Wedstrijden

31 JULI 2018 / 19:00
Vriendschappelijk
1
2

NAC Breda

Konyaspor


Wedstrijdverslag

NAC Breda heeft het oefenduel tegen Konyaspor dat dinsdagavond op de rol stond, nipt verloren. De ploeg van Mitchell van der Gaag leidde met 1-0 bij rust, maar gaf in de tweede helft op Sportpark De Gagelrijzen de voorsprong uit handen en verloor uiteindelijk met 1-2. 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Wanny van Gils. De oud-speler van NAC overleed zaterdag op 59-jarige leeftijd. De Parel van het Zuiden speelde eveneens met rouwbanden om haar overleden oud-voetballer te eren.  

Bij NAC startte Aro Muric in de basis, de 19-jarige goalie werd vanochtend gepresenteerd door de club en was direct inzetbaar. De geel-zwarten begonnen goed aan de wedstrijd, maar wisten evenals de Turkse opponent in de eerste fase geen grote kansen te creëren. Het spelbeeld was de eerste vijfentwintig minuten energiek en fel, maar geheel in evenwicht. De Parel van het Zuiden zocht langzaam maar zeker de aanval en kwam daarbij tot een aantal goede voorzetten. Zowel linkervleugelaanvaller Gervane Kastaneer als zijn collega aan de rechterkant, Mikhail Rosheuvel, zochten spits Mitchell te Vrede. 

In de 33minuut was het uiteindelijk raak. De bal werd vanuit de Bredase defensie diep gespeeld, Te Vrede was de Turkse defensie vervolgens te slim af en schoof de bal met links langs de keeper. 1-0. Dat was ook meteen de ruststand. 

Kort na rust kwam Konyaspor vrijwel direct met een antwoord. In de 52e minuut had Karol Niemczycki, die de in de kleedkamer achtergebleven Muric verving, geen antwoord op een bal die van dichtbij hard en hoog in werd geschoten. Vier minuten later was het opnieuw raak. De defensie van NAC wist in eerste instantie een aantal schoten te keren, maar het was uiteindelijk Jens Johnson die met links voor de 1-2 tekende. 

In de slotfase van de wedstrijd was de Parel van het Zuiden dichtbij de gelijkmaker. Na een counter kon Rosheuvel de bal voorgeven. In eerste instantie bereikte hij Te Vrede, die zijn kopbal gekeerd zag worden door de doelman. De bal kwam vervolgens op het hoofd van Gervane Kastaneer, die ook het net niet wist te vinden. 

Zo verloor NAC nipt het internationale oefenduel in St. Willebrord. Aanstaande zaterdag staat op de Open Dag de laatste wedstrijd van de voorbereiding op het programma. Om 13:00 uur trapt de Parel van het Zuiden in het Rat Verlegh Stadion af tegen het EDS team van Manchester City. Deze wedstrijd is gratis te bezoeken.
 
Wij komen uit in de: