bezig met laden...

Wedstrijden

10 OKTOBER 2018 / 15:00
Vriendschappelijk
0
2

NAC Breda

sc Heerenveen

Voorbeschouwing

Deze oefenwedstrijd is besloten.

Wedstrijdverslag

NAC heeft woensdagmiddag het oefenduel tegen sc Heerenveen met 0-2 verloren. De Bredanaars kregen met name voor rust grote kansen, maar wisten niet tot scoren te komen. Na rust werd binnen drie minuten het verschil gemaakt door doelpunten van Frederiksen en Rienstra waardoor NAC uiteindelijk aan het kortste eind trok.

NAC ging dit oefenduel van start met maar liefst 8 wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Utrecht. Onder andere Sydney van Hooijdonk, Daan Klomp en Marwin Reuvers maakten hun opwachting in de basiself van de Parel van het Zuiden.

In de beginfase van de wedstrijd was het spel van beide kanten aftastend. NAC had het meest de bal, alleen wist het nog geen mogelijkheden te creëren. In de 12e minuut verspeelde Heerenveen de bal op het middenveld en kwam NAC er gevaarlijk uit via El Allouchi. De linksbuiten bracht Van Hooijdonk in stelling, maar Bednarek, de doelman van de Friezen, redde knap op het schot van de jonge spits. Twee minuten later kregen de Bredanaars een volgende grote mogelijkheid om de score te openen. Een overtreding op Korte deed de scheidsrechter besluiten om een strafschop te geven voor de Bredanaars. Gianluca Nijholt ging achter de bal staan maar het was opnieuw Bednarek die een stokje voor de Bredase openingstreffer stak.

Enkele minuten na de penalty was er alweer een gevaarlijke doelpoging van de geel-zwarten. Het schot van Arno Verschueren werd net voor het doel gekeerd. Vijf minuten voor rust kregen de bezoekers hun grootste kans tot dan toe: een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel van sluitpost Zwarthoed. Kobayashi nam de vrije bal en mikte naast het Bredase doel. Aan de andere kant mocht El Allouchi aanleggen voor een vrije trap van dezelfde afstand, maar zijn schot spatte uiteen op de lat waardoor beide teams doelpuntloos de kleedkamer ingingen.

In de rust werden er aan beide kanten wissels doorgevoerd. Bij NAC werd Robbie Haemhouts ingebracht voor Anouar Kali en aan de kant van Heerenveen verlieten Nemanja Mihajlovic en Daniel Høegh het veld. Voor hen in de plaats kwamen Emil Frederiksen en Mitchell van Bergen.

In de beginfase van de tweede helft waren er kansen aan beide kanten. De grootste hiervan was een schot van Mitchell van Bergen dat bovenop de lat belandde. Heerenveen maakte vervolgens snel achter elkaar twee doelpunten. De eerste treffer was een kopbal van invaller Frederiksen die in het doel belandde. Ben Rienstra tikte drie minuten later van dichtbij een indraaiende vrije trap van Kobayashi binnen en zorgde daarmee voor de 0-2.

Het laatste half uur van de wedstrijd kende weinig grote kansen. NAC probeerde tevergeefs nog op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer, maar de ploeg kwam niet verder dan schoten van El Allouchi (voorlangs en op de voeten van Bednarek). Daarmee eindigde deze oefenwedstrijd tussen NAC en sc Heerenveen in het voordeel van de bezoekers.


Opstellingen

NAC: Zwarthoed, Verschueren, Koch, Klomp, Leigh, Nijholt, Reuvers, Kali (46' Haemhouts), Korte (65' Palmer-Brown), Van Hooijdonk, El Allouchi

sc Heerenveen: Bednarek, Naess (79' Drkusic), Høegh ('46 Frederiksen), Bulthuis, Woudenberg, Van Amersfoort, Rienstra (85' Heimisson), Kobayashi, Rojas (85' van de Heide), Hornkamp, Mihajlovic (46' Van Bergen)

Gele kaarten:

NAC: 

sc Heerenveen: 

Rode kaarten: 

NAC: - 

sc Heerenveen: - 

Scoreverloop: 0-1 58' Emil Frederiksen, 0-2 61' Ben Rienstra

Foto's

NAC - Heerenveen (oefen)  2018/2019NAC - Heerenveen (oefen)  2018/2019NAC - Heerenveen (oefen)  2018/2019NAC - Heerenveen (oefen)  2018/2019
NAC - Heerenveen (oefen) 2018/2019 12 foto's Bekijken
 
Wij komen uit in de: