bezig met laden...

Wedstrijden

17 JULI 2019 / 19:00
Vriendschappelijk
0
1

NAC Breda

KSC Lokeren

Voorbeschouwing

Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Albano in Oudenbosch. Kaarten zijn verkrijgbaar via NACtickets.nl, de Service- & Informatiedesk en de kassa van het sportpark. 

Volwassen: €10
Jeugd (t/m 17 jaar: €5
Ouderen (65+): €5
Kinderen t/m 3 jaar: gratis

Wedstrijdverslag

NAC heeft woensdagavond de eerste nederlaag van de oefencampagne richting het seizoen 2019/2020 geleden. De ploeg ging op Sportpark Albano in Oudenbosch met 0-1 onderuit tegen het Belgische Sporting Lokeren. Jelle van Damme was in de eerste helft de enige doelpuntenmaker.

De zesde oefenwedstrijd van de voorbereiding was er een waar veel jong talent, veelal uit de NAC Jeugdopleiding, in de basis stond. Zo kregen onder andere Custers, Van Hecke, Neelen, Mashart, Azzagari, Van der Gaag, Van Hooijdonk en Bohui de kans om zich te laten gelden tegen Lokeren. 

Voor rust bleek het een lastige opgave tegen de fysiek sterke Belgen. NAC wist zich met fases te melden op de helft van de tegenstander met goed positiespel, maar voor echt grote kansen zorgde dit niet. In de beginfase kreeg Van Hooijdonk de kans met een vrije trap op de rand van de zestien en via de kluts van de corner erna, maar beide keren hoefde de Lokerse doelman niet in actie te komen. Aan de andere kant had Custers het drukker. Hij zag in eerste instantie nog een schot op de paal belanden, maar even later was hij kansloos toen Van Damme bij de eerste paal een corner tegen de touwen kopte: 0-1. NAC probeerde het nog wel, via onder andere een verrassend afstandsschot van Damen, maar wist het net niet te laten bollen.

Na rust bracht Brood meer ervaren krachten in het veld met Verschueren, El Allouchi, Riera en Stokkers. Het zorgde ervoor dat NAC meer grip had op de tegenstander en zich veelvuldig meldde in de zestien van Lokeren. De defensieve muur van Lokeren werd echter niet doorbroken. Onder andere Verschueren, Stokkers en El Allouchi kwamen in kansrijke positie, maar zij wisten de stand niet gelijk te trekken. Daardoor ging NAC voor het eerst deze voorbereiding onderuit. 
 
Wij komen uit in de: