bezig met laden...

Wedstrijden

20 JULI 2019 / 13:00
Vriendschappelijk
3
0

NAC Breda

Sparta Rotterdam

Voorbeschouwing

Deze wedstrijd wordt gespeeld tijdens de Open Dag van Sparta Rotterdam op Het Kasteel. De kaartverkoop voor dit duel verloopt via Sparta.

Wedstrijdverslag

NAC heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen Sparta met 3-0 verloren. Op Het Kasteel kwam de thuisploeg vlak voor rust op een 1-0 voorsprong door een treffer van Rayhi en liep de score na de thee verder op door treffers van Ache.

NAC begon in Rotterdam met de volgende elf namen: Olij, Schouten, Riera, Monsalve, Mashart, Verschueren, Damen, Van der Gaag, El Allouchi, Filipovic, Stokkers. 

Het was vooral de thuisploeg dat het overwicht het op het duel dat gespeeld werd op de eigen Familiedag. Het gepromoveerde Sparta had het merendeel van het balbezit en kwam er een aantal keer gevaarlijk door in de beginfase, maar met name Dervisoglu had het vizier nog niet op scherp staan. Aan de andere kant was NAC vooral in de counter gevaarlijk, maar verder dan een te zachte kopbal van Filipovic en een schot van Schouten kwam de ploeg niet.

Vlak voor rust kwam de Spartaanse treffer er dan toch. Balverlies van Damen op het middenveld leidde een Spartaanse counter in. Rayhi schoot de bal tegen de onderkant van de lat en de bal leek uit het doel te stuiteren, maar de gresnrechter besliste dat de bal de doellijn was gepasseerd: 1-0.

Na rust was de wedstrijd gebalanceerder, maar een echte vuist wist NAC niet te maken in Rotterdam. De ploeg kwam er enkele keren gevaarlijk uit, maar wist het de Spartaanse doelmannen niet echt lastig te maken. Aan de andere kant moest Olij wel twee keer capituleren op schoten van Ache. Daardoor eindigde het duel in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg.
 
Wij komen uit in de: