bezig met laden...

Wedstrijden

04 OKTOBER 2019 / 20:00
Keuken Kampioen Divisie
1
0

NAC Breda

N.E.C.

Voorbeschouwing

Voorverkoopinfo NAC Breda - N.E.C. Nijmegen

Wedstrijdinformatie 

Wedstrijd: NAC Breda - N.E.C. Nijmegen
Speeldatum: 04-10-2019
Aanvangstijd: 20:00u
Locatie: Rat Verlegh Stadion
Competitie: Keuken Kampioen Divisie
ClubCard-verplichting: Deze wedstrijd geldt er een ClubCard-verplichting. ClubCard-houders kunnen vijf kaarten bestellen, seizoenkaarthouders acht kaarten.
Openingstijd stadion: 18:30u
   

 

Verkoopperiodes

  Start verkoop Einde verkoop
Club van 1912 exclusief: 17-09-19, 09:00 uur 18-09-19, 09:00 uur
Internet Verkoop: 18-09-19, 09:00 uur 04-10-19, 18:00 uur
S&I-desk Verkoop: 18-09-19, 13:00 uur 04-10-19, 17:00 uur
Kassa Verkoop*: 04-10-19, 18:00 uur 04-10-19, 20:00 uur

 
(*) Er is alleen kassaverkoop als de wedstrijd op die dag nog niet is uitverkocht. De kassaverkoop vindt plaats bij de Service- & Informatiedesk, tenzij anders vermeld.

 

Kortingen

Jeugd: tot en met 17 jaar
Ouderen: 65 jaar of ouder


STEUN NAC IN HET RAT VERLEGH STADION EN BESTEL VANDAAG NOG ONLINE JE KAART VOOR DEZE WEDSTRIJD

Let op: NAC heeft een nieuwe Ticketshop! Heb je jouw account op NACtickets.nl nog niet geactiveerd? Doe dit dan voordat je kaarten gaat bestellen!

 

Wedstrijdverslag

NAC mag zich de eerste periodekampioen van dit seizoen noemen. De Parel van het Zuiden won vrijdagavond met 1-0 van N.E.C., genoeg om de periodetitel te pakken. Sydney van Hooijdonk maakte het enige doelpunt.

Trainer Ruud Brood begon met onder meer Othmane Boussaid en Sydney van Hooijdonk in de basis. Dat betekende dat Finn Stokkers tegen de Nijmegenaren op de bank begon.

NAC en N.E.C. gaven elkaar weinig toe in de openingsfase van het duel. Zian Flemming kwam met het eerste gevaar van de wedstrijd, waar aan de andere kant Van Hooijdonk de ruimte voor een schot net niet vond.

Goede voorzetten van Pele van Anholt en Jethro Mashart vonden geen NAC-hoofd, terwijl Arno Verschueren Flemming afstopte. In de 26e minuut was daar de eerste échte kans voor de club uit Breda. Roger Riera verlengde met het hoofd, waarna Van Hooijdonk de bal binnen leek te lopen. NEC-keeper Mattijs Branderhorst had echter een knappe redding op de lijn in huis.

Twee minuten later was daar opnieuw een mogelijkheid voor Van Hooijdonk, maar de spits kwam net te kort op een voorzet van Van Anholt. Ook N.E.C. liet zich zien: een schot van Jonathan Okita belandde in het zijnet. Mede daardoor stond het na iets meer dan 45 minuten 0-0.

In de tweede helft beet NAC zich vast in het duel. Een bal van Luka Ilic was net te hoog voor broertje Ivan, waarna Mounir El Allouchi de bal naast krulde. Van Hooijdonk was na een uur spelen dichtbij de 1-0. Een vrije trap van de spits spatte uiteen op de lat. Anthony Musaba trof aan de andere kant het houtwerk. Zijn lobje belandde via Nick Olij op de paal, waarna de bal er maar net niet inging.

Uiteindelijk was daar Van Hooijdonk. In de 68e minuut schoot de spits de bal hard in de linkeronderhoek: 1-0. NAC ging op jacht naar meer, maar ondanks goede pogingen ging de bal er niet meer in. Aan de andere kant kwam de ploeg niet meer in de problemen, ondanks verwoede poging van N.E.C. Daardoor bleef het bij dat ene doelpunt in het Rat Verlegh Stadion en wint NAC de eerste periodetitel.

Karakteristieken


Opstellingen

NAC: Olij, Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart, Verschueren, I. Ilic, L. Ilic (88’ Stokkers), Boussaid (83’ Rösler), El Allouchi (61’ Filipovic), Van Hooijdonk

N.E.C.: Branderhorst, Kuijpers, Kvida, Sturing (84’ Van Eijden), Van Rooij, Van de Looi, Flemming, Dijkstra, Okita, Velikonja (61’ Van Landschoot), Musaba (72’ Wolters)


Gele kaarten

NAC: L. Ilic, Verschueren

N.E.C.: Kvida, Van Rooij, Wolters


Rode kaarten

NAC:

N.E.C.:

 
Wij komen uit in de: