AZ AZ 1 NAC Breda NAC Breda 3

NAC sloopt Alkmaars muur en bekert verder

NAC heeft woensdagavond de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Geel-Zwarten waren op bezoek in Alkmaar met 1-3 te sterk voor AZ. De Bredase doelpunten werden gemaakt door Mounir El Allouchi, Robin Schouten en Javier Noblejas.

Trainer Peter Hyballa stelde in het AFAS Stadion Nacho Monsalve op. De Spanjaard maakte zijn rentree in de basis na lang blessureleed. Verder kreeg Finn Stokkers opnieuw een basisplaats.

AZ begon sterk aan het duel en kreeg kansen via onder meer Dani de Wit en Calvin Stengs. De eerste poging van NAC kwam van de voet van Thom Haye, maar zijn inzet belandde in de handen van doelman Marco Bizot. Na tien minuten spelen leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Myron Boadu kon alleen op keeper Nick Olij af, maar schoot in het zijnet.

NAC kwam vervolgens beter in de wedstrijd en zette via Haye en Jordan van der Gaag een fraaie aanval op. Laatstgenoemde gaf de bal voor, waarna Finn Stokkers de bal verlengde, maar die bal bereikte geen ploeggenoot meer. De ploeg van trainer Hyballa zocht vaker de aanval en kreeg nog een aantal kansen via Schouten, Stokkers en Verschueren.

Na een halfuur spelen was er een enorme mogelijkheid voor Schouten. De back schoot uit een kansrijke positie naast. Niet veel later maakte hij die misser goed met een assist op El Allouchi, die NAC tien minuten voor de rust op een 0-1 voorsprong zette.

Na de pauze was het opnieuw de ploeg uit Breda die het gevaarlijkst was. Stokkers kreeg een goede mogelijkheid, maar het was uiteindelijk Schouten die de tweede NAC-goal op het scorebord zette. De verdediger stoomde op rechts goed op uit een counter en schoot de bal in de hoek achter Bizot: 0-2.

Vijf minuten later maakte Oussama Idrissi de aansluitingstreffer. De buitenspeler schoot van grote afstand en de bal plofte achter Olij. AZ zette vervolgens aan in de jacht op de gelijkmaker. Stengs was dichtbij, maar trof geen doel. Verschueren was aan de andere kant wel dichtbij. Na miscommunicatie achterin bij de Alkmaarders kon de Belg schieten. Uiteindelijk was het Jonas Svensson die de bal van de lijn haalde.

Een spannende slotfase volgde, waarin AZ en NAC kansen kregen. Uiteindelijk trok NAC aan het langste eind. Invaller Javier Noblejas werkte zich langs drie man en schoot de bal binnen: 1-3. Door dat resultaat mag NAC zich halve finalist in het TOTO KNVB Beker toernooi noemen. In de halve finale wacht Feyenoord of SC Heerenveen. Die kwartfinale wordt donderdagavond gespeeld.

Karakteristieken
Opstelling

AFAS Stadion, Alkmaar

1 AZ
3 NAC Breda
65' O. Idrissi
M. El Allouchi 35' R. Schouten 60' Javi Noblejas 86'

AZ

1 M. Bizot
5 T. Ouwejan 76'
30 S. Wuytens
20 J. Clasie
2 J. Svensson 83'
8 T. Koopmeiners
10 D. de Wit 68'
6 F. Midtsjø
11 O. Idrissi 56' 65'
9 M. Boadu
7 C. Stengs
17 Z. Aboukhlal 83'
14 F. Druijf 76'
18 H. Evjen
21 K. Goudmijn
29 J. Kramer
27 R. Leeuwin
16 J. Schendelaar
26 Y. Sugawara 68'
22 R. de Boer

NAC Breda

2 R. Schouten 60'
33 T. Haye 86'
18 Y. Azzagari 86'
5 Javi Noblejas 61' 86'
24 C. Rosler 58'
23 S. van Hooijdonk
Meer resultaten
Bekijk alle resultaten

Beleef jouw Avondje NAC