Jong FC Utrecht Jong FC Utrecht 0 NAC Breda NAC Breda 2

Groots was het niet wat NAC liet zien. Wel wist het wederom de drie punten mee naar Breda te nemen. Nick Venema, de aanvaller die gehuurd wordt van de Utrechters, verving in de elfde minuut de geblesseerde Lex Immers. Een aantal minuten later schoot uitgerekend Venema de 0-1 op het scorebord. In de tweede helft was het Van Hooijdonk die aan alle onzekerheid een einde maakte door zijn vierde van het seizoen binnen te schieten.

Steijn had slechts één wijziging toegepast in zijn basisopstelling ten opzichte van vorige week. De geblesseerde Mario Bilate werd vervangen door Sydney van Hooijdonk in de spits. Bij Jong Utrecht begon oude bekende Othmane Boussaid in de basis.

De eerste minuten van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Het was Utrecht dat het eerste schot op doel mocht noteren. Na acht minuten spelen kreeg NAC een tegenslag te verwerken. Lex Immers moest het veld verlaten na een vervelende botsing in het Utrechtse strafschopgebied. Nick Venema was zijn vervanger.

Als geluk bij een ongeluk was het diezelfde Nick Venema die de score opende op Sportcomplex Zoudenbalch. Na een dieptepass van Sydney van Hooijdonk wist de net ingevallen Nick Venema koelbloedig af te ronden. 0-1!

In de 32e minuut volgde er opnieuw een aderlating voor de ploeg van Maurice Steijn. Robin Schouten moest het veld verlaten met een blessure. Jethro Mashart was zijn vervanger. Moreno Rutten verhuisde daardoor naar de rechterkant.

In de rust bleef Huseyin Dogan in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Yassine Azzagari. Hiermee schakelde de ploeg om naar een 4-4-2 formatie met Venema en van Hooijdonk in de frontlinie. 

De tweede helft begon Jong Utrecht scherper dan NAC. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Na een kwartier spelen was het enige wapenfeit een kopbal van Azzagari in de handen van De Keijzer. Hierna was het vooral Jong Utrecht dat de klok sloeg, met een bedrijvige Boussaid als architect. De Utrechtse ploeg deelde wat speldenprikjes uit, maar kwam niet tot echt grote kansen. NAC kon in deze fase moeilijk de bal in de ploeg houden, waardoor Jong Utrecht steeds een aanval kon opzetten.

Als een duiveltje uit een doosje was het Sydney van Hooijdonk die na 76 minuten spelen de 0-2 op het bord schoot. Na een goede opening van Jethro Mashart leverde Venema de bal af bij Mounir El Allouchi, die hem vervolgens licht toucheerde om zo Van Hooijdonk alleen voor de keeper te zetten. Van Hooijdonk rondde bekwaam af en zorgde voor de bevrijdende 0-2. Na de 0-2 kon NAC rustig achterover leunen en de wedstrijd proffessioneel uitspelen. 

Karakteristieken

Opstellingen
Jong Utrecht: De Keijzer, Troupée, Kluivert, Mamengi ©, Pabai (74’ Pieters), Velanas, Van den Berg (88’ Nasser), Boussaid, Mallahi, Lonwijk (83’ Hilterman), Acheffay

NAC: Olij, Schouten (32’ Mashart), Rösler, Riera, Rutten, Malone ©, Haye, Immers (10’ Venema), Dogan (46’ Azzagari), Van Hooijdonk (90+ Bohui), El Allouchi

Doelpunten
Jong Utrecht:

NAC: Venema, Van Hooijdonk

Gele kaarten
Jong Utrecht:

NAC:

Rode kaarten
Jong Utrecht:

NAC:

Karakteristieken
Opstelling

Sportpark Zoudenbalch, UTRECHT

0 Jong FC Utrecht
2 NAC Breda
N. Venema 19' S. van Hooijdonk 76'

Jong FC Utrecht

1 F. de Keijzer
5 M. Pabai 74'
14 C. Mamengi
3 R. Kluivert
2 G. Troupée
8 O. Boussaid
10 O. Velanas
6 D. van den Berg 88'
11 H. Acheffay
9 J. Lonwijk 83'
7 M. Mallahi
18 R. El Barjiji
17 J. Hilterman 83'
16 J. Houweling
21 R. Huizing
20 Y. Nasser 88'
22 T. Pieters 74'
19 D. van der Kust

NAC Breda

24 C. Rosler
2 R. Schouten 32'
8 M. El Allouchi
33 T. Haye
20 D. Malone
9 L. Immers 10'
17 S. van Hooijdonk 76' 90+2'
10 H. Dogan 46'
18 Y. Azzagari 46'
7 J. Bohui 90+2'
6 L. Fiorini
23 R. Kortsmit
16 C. Kramer
15 J. Mashart 32'
11 N. Venema 10' 19'
Meer resultaten
Bekijk alle resultaten

Beleef jouw Avondje NAC