TOP Oss TOP Oss 0 NAC Breda NAC Breda 0

EEN DOELPUNTLOZE REMISE IN OSS

NAC heeft averij opgelopen in de jacht op de bovenste plaatsen. In een wedstrijd die niet veel kansen kende, wist NAC geen vuist te maken. Mario Bilate zag een strafschop gekeerd worden en een kopbal in de absolute slotfase spatte uiteen op de lat. 

Maurice Steijn had vandaag een basisplaats ingeruimd voor Yassine Azzagari en Moreno Rutten. Hierdoor moesten Jethro Mashart en Roger Riera genoegen nemen met een plaats op de bank. Dion Malone zakte een linie terug, om meer voetbal van achteruit te bewerkstelligen.

De beginfase was vooral aftasten van beide kanten. Op de eerste kans moesten we dan ook een minuut of 20 wachten. Thom Haye stuurde de pijlsnelle Nick Venema de diepte in met een prachtige diepe bal achter de defensie van TOP Oss. Venema kreeg zijn voet net niet lekker tegen de bal, waardoor de bal naast het doel van Geens belandde.

Een kwartier later kreeg NAC de volgende kans en wist het zelfs te scoren, ware het niet dat de scheidsrechter de goal afkeurde wegens buitenspel. Nick Venema legde de bal goed terug op de meegelopen Mario Bilate, maar deed dit helaas vanuit buitenspelpositie, waardoor de goal werd afgekeurd.

De eerste helft kende nog een vervelend moment voor NAC, toen Moreno Rutten na 37 minuten spelen de strijd moest staken. De verdediger, die net terugkeerde van een vervelende blessure, kwam ongelukkig ten val bij een duel aan de zijlijn. Jethro Mashart was zijn vervanger.

Na zeven minuten spelen in de tweede helft konden Robin Schouten en Mounir El Allouchi al combinerend het strafschopgebied van Oss binnendringen. Schouten wist tot een schot te komen, maar deze miste net de benodigde richting om in het net te belanden.

Het eerste grote gevaar van de thuisploeg werd pas na een uur gesticht. Van der Heijden kon na een scherpe voorzet de bal van een meter of zestien met verrassend veel kracht richting het doel van Olij schieten. De paal bracht redding.

In minuut 75 kreeg NAC de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Mario Bilate werd in het zestienmetergebied van TOP Oss naar de grond getrokken en scheidsrechter Gerrets wees naar de stip. Bilate ging zelf achter de bal staan. In tegenstelling tot zijn penalty van vorige week, miste zijn inzet scherpte. Hierdoor kon Geens de bal keren.

In de slotfase van het duel moest Nick Olij NAC zelfs nog behoeden voor een nederlaag, toen Cas Peters van korte afstand zijn doel onder vuur kon nemen. Met een katachtige reflex hield de goalie zijn doel schoon.

Vlak voor tijd kon Mario Bilate NAC alsnog de overwinning bezorgen. Na een afgemeten voorzet van Robin Schouten kopte de spits de bal op de lat, waardoor TOP Oss met de schrik vrij kwam. Kort hierna floot Gerrets voor het einde van het duel. Het was vandaag niet genoeg. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar.

Karakteristieken

Opstellingen

TOP Oss: Geens, David, Piqué, Lammers, Roosken, Guezen (72' Fleuren), Stuij van den Herik, Kaak, Van der Heijden, Koorman (72' Peters), Büttner

NAC:
Olij, Schouten, Rösler, Malone, Rutten (37' Mashart), Azzagari (69' Fiorini), Immers, Haye, El Allouchi, Bilate, Venema (86' Dogan)

Kaarten

Geel
TOP Oss: Geens

NAC: Haye


Rood
TOP Oss:

NAC:


Doelpunten
TOP Oss:

NAC:

Karakteristieken
Opstelling

Frans Heesen Stadion, OSS

0 TOP Oss
0 NAC Breda

TOP Oss

30 B. Geens 75' 75'
5 R. Roosken
4 J. Lammers
15 L. Piqué
3 T. David
6 L. Kaak
8 R. Stuij van den Herik 88'
9 D. van der Heijden
34 D. Guezen 72'
18 G. Büttner
32 J. Koorman 72'
28 M. Aramburú
22 N. Fleuren
25 L. Hutten 72'
23 L. Kalentjev
1 R. Koeman
11 C. Peters 72' 90'
13 J. Rondeel
31 J. Sanches
27 B. Vogelzang
7 M. van Nispen

NAC Breda

1 N. Olij
21 M. Rutten 37'
24 C. Rosler
20 D. Malone
2 R. Schouten
33 T. Haye 86'
9 L. Immers
18 Y. Azzagari 69'
11 N. Venema 86'
42 M. Bilate 75'
8 M. El Allouchi
4 M. Adilehou
10 H. Dogan 86'
6 L. Fiorini 69'
5 Javi Noblejas
25 A. Kali
23 R. Kortsmit
15 J. Mashart 37'
3 Roger Riera
Meer resultaten
Bekijk alle resultaten

Beleef jouw Avondje NAC