NAC Breda NAC Breda 0 Feyenoord Feyenoord 4

NAC Feyenoord

NAC heeft opnieuw een dreun te verwerken gekregen. Op bezoek bij Fortuna Sittard kon de ploeg geen resultaat uit het vuur slepen. Twee treffers van Mark Diemers zorgden voor een 2-0 achterstand, voordat Mitchell te Vrede nog iets terug deed, maar verder kwam NAC niet. Het eindigde in 2-1.

NAC trad in Sittard aan met een wijziging in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Emmen: Luka Ilic maakte zijn opwachting. Dit ging ten koste van Mikhail Rosheuvel die op de bank startte. 

Fortuna Sittard begon goed aan de wedstrijd en koos vol voor de aanval. Dit betekende dat de ploeg uit Breda voornamelijk aan het tegenhouden was en zelf nauwelijks aan voetballen toekwam. De thuisploeg creëerde ondanks het overwicht geen enorme kansen, tot in de 24e minuut Diemers zijn inzet op de paal en Van Leer zag stuitten. De grootste mogelijkheid tot dan toe. 

Net toen de geel-zwarten wat meer aan voetballen toekwamen en de grootste dreiging van de zijde van Fortuna voorbij leek, kreeg NAC een penalty tegen. Na een solo van Lamprou ging de aanvaller van Fortuna over het been van Palmer-Brown en wees Van Boekel naar de stip. Diemers schoot vervolgens de 1-0 binnen, buiten bereik van Van Leer. Dat was ook de ruststand.

Na rust kwam Grad Damen, die na lange tijd zijn rentree maakte voor NAC 1, in de ploeg voor Palmer-Brown. De eerste mogelijkheid voor NAC was tien minuten na rust. Te Vrede stond bij een corner helemaal vrij bij de tweede paal, maar miste de bal volledig. Kort daarna kon El Allouchi indribbelen en schieten, alleen schoot hij ruim naast. 

Brood ging vervolgens over op alles of niets en bracht met Rosheuvel en Kastaneer twee extra aanvallers in. NAC creëerde hierdoor meer dan in de eerste helft. Via Korte en Ilic kreeg het de mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerstgenoemde ging samen met Te Vrede op keeper Koselev af, maar ging voor eigen succes en stuitte op de doelman. Niet veel later haalde de Fortunese keeper een schot van Ilic uit de bovenhoek. 

Aan de andere kant kreeg de thuisploeg meer ruimte en was het wel raak: opnieuw Diemers dompelde NAC in rouw met de 2-0. In de blessuretijd kwam NAC nog wel op 2-1 dankzij een treffer van Te Vrede, maar verder kwam de ploeg niet.

Karakteristieken

Opstellingen
Fortuna: Koşelev, Mac-Intosch, Heerings, Pinto, Ňinaj, Diemers, El Messaoudi, Balić (80’ Hutten), Smeets (73’ Ciss), Lamprou, Novakovich (34’ Stokkers)

NAC: Van Leer, Karami (70’ Kastaneer), Koch, Palmer-Brown (46’ Damen), Van Anholt, El Allouchi, Kali, Lundqvist (65’ Rosheuvel), Ilic, Korte, Te Vrede

Gele kaarten
Fortuna: El Messaoudi
NAC: 

Rode kaarten
Fortuna:
NAC: 

Scoreverloop: 
39’ 1-0 Diemers (P)
80’ 2-0 Diemers
90+1' Te Vrede

Error: Page unknown - Reference: 0

Error: Page unknown - Reference: 0

Karakteristieken
Opstelling

Rat Verlegh Stadion, Breda

0 NAC Breda
4 Feyenoord
J. St. Juste 11' D. Vente 45' J. Toornstra 66' J. Toornstra 70'

NAC Breda

46 P. van Anholt
12 R. Lundqvist
27 A. Kali
40 L. Ilić
7 G. Korte 71'
9 M. te Vrede 46'
17 M. Rosheuvel 46'
45 Y. Azzagari
19 S. Kaikai 46'
22 K. Karami
33 G. Kastaneer 71'
24 D. Klomp
28 G. Nijholt
35 J. van Hecke
29 S. van Hooijdonk 46'

Feyenoord

1 K. Vermeer
15 T. Malacia
3 S. van Beek
33 Eric Botteghin
4 J. St. Juste 11' 71'
10 T. Vilhena
23 O. Kökçü 78'
8 J. Clasie
11 S. Larsson
34 D. Vente 45'
28 J. Toornstra 66' 70'
18 Y. Ayoub
39 N. Bannis
35 W. Burger
13 J. Delle
38 L. Geertruida
2 B. Nieuwkoop 71'
17 L. Sinisterra 78'
29 C. Verdonk
30 R. ten Hove
6 J. van der Heijden
Meer resultaten
Bekijk alle resultaten

Beleef jouw Avondje NAC