NAC Breda NAC Breda 2 FC Den Bosch FC Den Bosch 1

NAC kwam maandagavond met de schrik vrij. Na een zwakke beginfase nam FC Den Bosch de leiding. NAC speelde niet groots, maar kreeg wel de meeste kansen. Sydney van Hooijdonk, die aanvankelijk niet aan de wedstrijd begon, hielp NAC uiteindelijk met twee goals langs de Bosschenaren.

Nieuwkomer Mario Bilate mocht gelijk aan de aftrap verschijnen. Door de terugkeer van Colin Rösler kon Dion Malone een linie opschuiven. El Allouchi verkaste naar de linksbuiten positie. Dit ging ten koste van Joshua Bohui, die op de bank plaats moest nemen.

Het werd geen fijn debuut voor Mario Bilate. De sterke spits moest na tien minuten de strijd al staken met een blessure. Sydney van Hooijdonk was zijn vervanger. Laatstgenoemde zette direct druk op de verdediging van FC Den Bosch en dit resulteerde in de eerste kans voor NAC. Van Hooijdonk kon een voorzet geven, maar voordat de bal El Allouchi bereikte kwam doelman Van der Steen ertussen.

Na 15 minuten spelen maakte Den Bosch de opningstreffer. Ze kwamen voor het eerst voor het doel en het was meteen raak. Jizz Hornkamp schoot een afgemeten voorzet achter Olij. 0-1.

Direct na de goal ging NAC nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Afstandsschoten van El Allouchi en Dogan troffen net geen doel en vanuit een moeilijke hoek schoot ook Robin Schouten net niet met scherp. In de 26e minuut resulteerde het aanvallende spel in een grote kans van El Allouchi, die van een meter of zestien met een vlammend schot de paal raakte.

Vijf minuten later kreeg NAC opnieuw de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Roger Riera kreeg de bal na een goede corner van Huseyin Dogan net niet tussen de palen. Zijn kopbal ging over het doel. Even later was het Lex Immers met de volgende kans. Hij kreeg de bal rond de strafschopstip na een lage voorzet van Robin Schouten. Helaas raakte hij de bal niet lekker en trof ook deze kans geen doel. 

NAC kwam ongewijzigd de kleedkamer uit. Na een minuut spelen was het Sydney van Hooijdonk die een schietkans kreeg. Hij haalde uit richting de lange hoek, maar Van der Steen wist er opnieuw een handje tussen te krijgen. Uit de corner die daarop volgde was het wel raak! Opnieuw Sydney van Hooijdonk die nu wel doeltreffend uithaalde. Hij kreeg de bal uit de kluts mee en schoot de bal binnen. 1-1!

Na vijftig minuten spelen werd het vuurtje opgestookt, met Thom Haye als aanjager. Na een opstootje haalde de getergde middenvelder uit. Opnieuw wist doelman Van der Steen redding te brengen.

Hierna volgde een rommelige fase. NAC viel aan en FC Den Bosch verdedigde, maar toch wisten beide ploegen niet tot echte kansen te komen. In de tachtigste minuut was het FC Den Bosch dat een vrije schop kreeg op een aantrekkelijke positie. Deze werd goed ingeschoten, maar Olij kon knap redding brengen. De rebound verdween gelukkig naast het doel.

In de 86e minuut was daar dan de bevrijdende treffer. Uitgerekend Sydney van Hooijdonk schoot NAC langs Den Bosch. Een goede lage voorzet van Mounir El Allouchi viel voor de voeten van de spits, die op de goede plaats stond. Hij haalde verwoestend uit en schoot NAC naar de overwinning. 2-1.

Na deze goal voetbalde NAC de wedstrijd professioneel uit en liet het FC Den Bosch niet meer tot kansen komen. Een zwaarbevochten overwinning in het Rat Verlegh Stadion. Op naar Jong FC Utrecht!

Karakteristieken

Opstellingen

Opstelling NAC: Olij, Schouten, Rösler, Rutten, Haye, Malone, Immers (90+' Bohui), El Allouchi, Dogan (72’ Venema), Bilate (12’ Van Hooijdonk)

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen, Deijl, Van Zutphen (62’ Lambert), Soumaoro, Green, Van Moorsel (75’ Moreo Klas), Van der Heijden, Felida, Meerveld (46’ Mulders), Hornkamp, Trotman (62’ Bolsius)

 

Doelpuntverloop

15' Jizz Hornkamp 0-1
47' Sydney van Hooijdonk 1-1
86' Sydney van Hoodijonk 2-1

Gele Kaarten

NAC: Haye en Bohui

FC Den Bosch: Van Moorsel, Hornkamp, Green en Mulders

Karakteristieken
Opstelling

Rat Verlegh Stadion, BREDA

2 NAC Breda
1 FC Den Bosch
47' S. van Hooijdonk 86' S. van Hooijdonk
J. Hornkamp 15'

NAC Breda

1 N. Olij
3 Roger Riera
24 C. Rosler
2 R. Schouten
8 M. El Allouchi
33 T. Haye 54'
20 D. Malone
9 L. Immers 88'
42 M. Bilate 12'
10 H. Dogan 72'
4 M. Adilehou
18 Y. Azzagari
7 J. Bohui 88' 90+4'
6 L. Fiorini
23 R. Kortsmit
16 C. Kramer
15 J. Mashart
55 D. McIntosh-Buffonge
30 G. Siereveld
11 N. Venema 72'
17 S. van Hooijdonk 12' 47' 86'

FC Den Bosch

1 W. van der Steen
5 D. Green 36'
8 B. Soumaoro
13 C. van Zutphen 62'
2 M. Deijl
20 R. Meerveld 46'
6 K. Felida
16 S. van der Heijden
10 P. van Moorsel 71' 75'
11 R. Trotman 63'
9 J. Hornkamp 15' 54'
21 D. Bolsius 63'
17 A. Bongiovanni
38 D. Klas 75'
12 D. Lambert 62'
19 L. Miedema
18 R. Mulders 46' 52'
23 K. Sikking
Meer resultaten
Bekijk alle resultaten

Beleef jouw Avondje NAC