NAC Breda NAC Breda 0 FC Dordrecht FC Dordrecht 1

LATE TREFFER DOET NAC DE DAS OM TEGEN FC DORDRECHT

NAC heeft vandaag verloren van FC Dordrecht. In een wedstrijd van weinig kansen trokken ‘De Schapenkoppen’ uiteindelijk aan het langste eind. Een doelpunt van invaller Richie Musaba in de zesde minuut van de blessuretijd deed NAC uiteindelijk de das om. 

Het was de wedstrijd van de terugkerende spelers vandaag. Kaj De Rooij en DJ Buffonge keerden terug na blessureleed en mochten direct vanaf de start meedoen. Roger Riera, die vorige week nog naar de bank verwezen werd, nam vandaag weer vertrouwd plaats in het hart van de defensie. Lex Immers was vandaag niet fit genoeg om te spelen. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door de jonge Lewis Fiorini.

Op de eerste grote kans vandaag moesten we lang wachten. Pas in de 39e minuut konden we het eerste gevaar van de wedstrijd opschrijven. Mario Bilate reageerde alert op een verkeerde terugspeelbal van Gianni Dos Santos. Doelman Swolfs kwam ver zijn doel uit. Bilate lobde de bal over de Belg heen, maar deze belandde net naast het doel van de Dordtenaren.

Kort hierna volgde ook de tweede kans. Opnieuw was Bilate gevaarlijk, maar nu stond Swolfs in de weg om een voorsprong te voorkomen. Ook Dordrecht werd nog gevaarlijk in de slotfase van de eerste helft. Nick Olij had een uitstekende redding in huis op het schot van Valpoort, waardoor we met 0-0 de rust in gingen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. NAC in balbezit, Dordrecht loerend op de counter en weinig kansen voor beide ploegen. Na een klein kwartier spelen kwamen Dogan en Venema in het veld voor de moegestreden De Rooij en Buffonge. Hiermee leek er even een nieuw elan in de ploeg te komen. Dogan leverde meteen een paar goede voorzetten af en NAC kreeg langzaamaan meer grip op de wedstrijd.

In de zeventigste minuut kreeg NAC misschien wel de grootste kans om op voorsprong te komen. Venema kwam net een teentje tekort na een voorzet van Dogan en na zwak uitverdedigen van de Dordtse defensie viel de bal voor de voeten van El Allouchi. Laatstgenoemde zag zijn inzet gekeerd worden door Swolfs.

In de slotfase van het duel kregen beide ploegen nog een aantal kansen. Olij leek nog een punt te pakken voor NAC met een aantal fraaie reddingen, maar niets bleek minder waar. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd maakte FC Dordrecht de winnende treffer. Invaller Musaba mocht ver komen en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen.

NAC verliest van de hekkensluiter en moet dus volgende week op bezoek bij Go Ahead Eagles op zoek naar eerherstel.  

Karakteristieken

Opstellingen

NAC:
Olij, Schouten (78' Mashart), Rösler, Riera (86' Kestens), Rutten, Malone, Fiorini, El Allouchi, Buffonge (57' Venema), Bilate, De Rooij (57' Dogan)

FC Dordrecht:
Swolfs, Aktas, Sürmeli (90+7' Koswal), Bliek, Muringen (72' Agrafiotis), Schuurman, Vermeulen, Jansen (81' Musaba), Vliet, Valpoort (72' Hobbel), Dos Santos


Kaarten

Geel
NAC: Bilate, Malone, Rösler

FC Dordrecht: Bliek

Rood
NAC:

FC Dordrecht:

Doelpunten
NAC:

FC Dordrecht: Musaba

Karakteristieken
Opstelling

Rat Verlegh Stadion, BREDA

0 NAC Breda
1 FC Dordrecht
R. Musaba 90+7'

NAC Breda

1 N. Olij
24 C. Rosler 74'
3 Roger Riera 86'
2 R. Schouten 79'
20 D. Malone 55'
8 M. El Allouchi
6 L. Fiorini
7 K. de Rooij 58'
42 M. Bilate 45+1'
55 D. McIntosh-Buffonge 58'
4 M. Adilehou
18 Y. Azzagari
10 H. Dogan 58'
5 Javi Noblejas
25 A. Kali
26 P. Kestens 86'
23 R. Kortsmit
16 C. Kramer
15 J. Mashart 79'
14 Nacho Monsalve
11 N. Venema 58'

FC Dordrecht

1 A. Swolfs
17 J. Bliek 45+1'
23 K. Sürmeli 90+6'
3 Ö. Aktas
5 B. Vliet
15 D. Muringen 72'
8 K. Jansen 81'
22 K. Vermeulen
7 J. Schuurman
24 G. dos Santos
10 A. Valpoort 72'
9 N. Agrafiotis 72'
6 N. Baggerman
25 M. Bajunovic
31 A. Dia
12 J. Hobbel 72'
2 D. Koswal 90+6'
20 R. Musaba 81' 90+7'
19 T. Schalekamp
27 J. Vicario
Meer resultaten
Bekijk alle resultaten

Beleef jouw Avondje NAC