Helmond Sport Helmond Sport 0 NAC Breda NAC Breda 2

NAC had het traditiegetrouw lastig in Helmond. De ploeg van trainer Maurice Steijn speelde niet het gewenste spel, maar weet toch de drie punten mee terug naar Breda te nemen. In het SolarUnie Stadion werd het uiteindelijk 0-2 door doelpunten van Huseyin Dogan en Sydney van Hooijdonk.

Maurice Steijn had in zijn tweede officiële wedstrijd als hoofdtrainer van NAC een basisplaats ingeruimd voor nieuweling Lex Immers. Colin Rösler was afwezig door interlandverplichtingen, waardoor Dion Malone een linie naar achteren schoof. De andere nieuweling, verdediger Adilehou, startte op de bank.

In de beginfase is het vooral Helmond Sport dat aan de bal is. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam dan ook van Helmond Sport. Gelukkig voor NAC is de steekpass van Thomassen is net te hard en rolt de bal voorlangs het doel van Olij. Na een kwartier spelen moet de doelman wel ingrijpen na een goede kans voor opnieuw Thomassen. Dit doet hij dan ook uitstekend en behoedt NAC voor een achterstand.

In de zeventiende minuut was daar dan de eerste kans voor NAC. Na een voorzet van Mounir El Allouchi krijgt Finn Stokkers de bal net niet op het doel. In deze fase klimt NAC ietwat meer uit zijn schulp.

Na 28 minuten is het raak voor NAC. Na een goede actie van Robin Schouten aan de rechterkant volgt een steekpass op Stokkers. De spits kapt zijn verdediger goed uit, maar de verdediger Joppen raakt de bal met de hand tijdens zijn sliding om het schot van Stokkers te blokken. Penalty voor NAC. Dogan gaat achter de bal staan en schiet de bal hard in de rechterhoek, van Gassel kansloos. 0-1!

De tweede helft begon kreeg NAC meer grip op de wedstrijd. NAC is nadrukkelijkker aanwezig op de helft van Helmond Sport en dat leidt in de 61e minuut tot de volgende kans. Een goede voorzet van Rutten komt terecht bij Bohui, maar zijn inzet gaat over het Helmondse doel. Hierna is het vooral overleven voor NAC, zonder dat Helmond Sport echt grote kansen krijgt.

In de 90e minuut is het Sydney van Hooijdonk die de verlossende 0-2 achter doelman van Gassel schiet. Na een goede pass van Thom Haye kapt hij zijn tegenstander uit en schiet hard binnen. Van Hooijdonk bekroont zijn invalbeurt met een goal. 0-2!

Het was geen hoogstaande wedstrijd van Bredase, maar de punten gaan mee naar huis. Op naar volgende week, als FC Den Bosch op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion. Hup NAC!

Karakteristieken

Opstellingen
NAC: Olij, Schouten, Malone, Riera, Rutten, Haye, Immers, El Allouchi, Bohui (64’Venema), Dogan, Stokkers (74’Van Hooijdonk)

Helmond Sport: Van Gassel, Reith, Joppen, Van Hoorenbeeck, Van der Sluis, Stans(80’Respen), Vereijken, Duijvestijn, Van Keilegom(65’Bosiers), Thomassen, Loukili

Doelpuntenmakers
NAC: Dogan, van Hooijdonk

Helmond Sport: -

 

Gele kaarten

NAC: -

Helmond Sport: Loukili

Rode Kaarten

NAC: -

Helmond Sport: -

Karakteristieken
Opstelling

SolarUnie Stadion, HELMOND

0 Helmond Sport
2 NAC Breda
H. Dogan 29' S. van Hooijdonk 90+1'

Helmond Sport

1 S. van Gassel
5 D. van der Sluys
4 A. Van Hoorenbeeck
2 G. Joppen
44 B. Reith
11 L. Duijvestijn
6 J. Stans 80'
15 S. Vereijken
10 K. Loukili 43'
9 J. Thomassen
12 A. Van Keilegom 66'
33 G. Bosiers 66'
3 M. De Bie
22 R. Koot
7 R. Mutzers
17 J. Respen 80'
14 K. van der Vorst

NAC Breda

1 N. Olij
3 Roger Riera
20 D. Malone
2 R. Schouten
8 M. El Allouchi
33 T. Haye
9 L. Immers
10 H. Dogan 29'
19 F. Stokkers 74'
7 J. Bohui 64'
4 M. Adilehou
18 Y. Azzagari
31 M. Bel
23 R. Kortsmit
16 C. Kramer
15 J. Mashart
55 D. McIntosh-Buffonge
30 G. Siereveld
11 N. Venema 64'
17 S. van Hooijdonk 74' 90+1'
Meer resultaten
Bekijk alle resultaten

Beleef jouw Avondje NAC