Almere City FC Almere City FC 2 NAC Breda NAC Breda 0

NAC BELEEFT PIJNLIJKE AVOND IN ALMERE

NAC heeft vrijdagavond een pijnlijk verlies geleden bij Almere City. Het verloor met 2-0 door doelpunten van Sørensen en Hammouti. Niet alleen de score was een tegenvaller., maar ook aanvallers Sydney van Hooijdonk en Kaj de Rooij moesten het veld vroegtijdig geblesseerd verlaten.

Maurice Steijn kreeg een negatieve PCR-test terug en keerde dus terug op de bank. Moreno Rutten en Mounir El Allouchi waren fit genoeg om te starten en dus kon Malone weer op zijn vertrouwde plaats op het middenveld plaatsnemen.  

NAC kreeg vroeg in de wedstrijd een aantal kleine kansjes. Na drie minuten spelen mocht Nick Venema aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of 25. Hij schoot de bal hard richting het doel, maar doelman Woud kreeg er net nog een handje achter.

Hierna was het vooral de thuisploeg die aan aanvallen dacht. NAC was maar sporadisch op de helft van Almere City te vinden en kon geen vuist maken. De Almeerders waren veelvuldig in balbezit, maar tot echt grote kansen kwamen ze nog niet.

In de veertigste minuut voltrok zich een vervelend moment voor NAC en al helemaal voor Kaj De Rooij. De aanvaller, die pas zijn tweede wedstrijd speelde voor De Parel van het Zuiden, kwam verkeerd terecht na een verdedigende actie in het eigen zestienmeter gebied en bleef daar aangeslagen liggen. Op het eerste gezicht lijkt het een vervelende blessure te zijn voor de Bestenaar.

Tot overmaat van ramp kwam NAC in de 45e minuut ook nog op achterstand. Elias Sørensen kopte een afgemeten voorzet achter Nick Olij en tekende daarmee voor de 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft moest NAC uit een ander vaatje tappen. Al vroeg in de tweede helft kon Malone uithalen vanuit de tweede lijn. Zijn harde schot verdween helaas net naast het doel. Almere leek niet van plan om de tweede helft achteruit te gaan lopen. Tim Receveur probeerde het van afstand. NAC kwam met de schrik vrij toen zijn inzet via de binnenkant van de paal uit het doel van Nick Olij bleef.

Na het uitvallen van Kaj de Rooij kreeg NAC de tweede tegenslag te verwerken. Ook Sydney van Hooijdonk moest de strijd staken met een blessure.

Verder gebeurde er in de tweede helft weinig. NAC probeerde het nog wel, met de inbreng van Noblejas, Dogan en Buffonge, maar verder dan een knal van afstand van de laatstgenoemde kwam het niet. Wel wist Almere nog een keer te scoren. Hammouti schoof de bal van buiten het zestienmetergebied knap in de lange hoek en tekende daarmee voor de eindstand.

Al met al een zeer vervelende avond in Almere. Maandag kan NAC zich revancheren op bezoek in Deventer, waar het Go Ahead Eagles treft voor de eerste ronde van de KNVB Beker.

Karakteristieken
Opstelling

Yanmar Stadion, ALMERE

2 Almere City FC
0 NAC Breda
45+1' E. Sørensen 80' F. Hammouti

Almere City FC

22 M. Woud 81'
5 D. Blackson
4 F. Helstrup
14 D. Mirani
3 R. Balker 75'
20 O. Bouyaghlafen 18' 75'
6 T. Receveur
8 R. Koolwijk 43'
10 E. Sørensen 45+1' 76'
9 T. Verheydt
23 F. Hammouti 80' 90'
7 A. Ahannach 75'
17 A. Bensabouh 90'
15 D. Breedijk
1 A. Etemadi
29 G. Gauna
24 M. Kaandorp 76'
21 S. Keller
26 R. Mannes 75'
27 J. Margaritha
28 J. Puriel
18 S. Tunga
2 B. van Vlerken

NAC Breda

1 N. Olij
21 M. Rutten 70'
30 G. Siereveld
3 Roger Riera
2 R. Schouten
20 D. Malone
8 M. El Allouchi 69'
6 L. Fiorini 56'
7 K. de Rooij 41'
17 S. van Hooijdonk 52' 69'
11 N. Venema 90+1'
18 Y. Azzagari
10 H. Dogan 69'
5 Javi Noblejas 70'
33 T. Haye 56'
32 D. Heuvelman
9 L. Immers 41'
25 A. Kali
16 C. Kramer
34 L. Marijnissen
55 D. McIntosh-Buffonge 69'
Meer resultaten
Bekijk alle resultaten

Beleef jouw Avondje NAC