Sluiten

NAC – Willem II (22 december 2023)

Na afloop van het duel is vanuit de B-Side en vak I gegooid met bekers met vloeistof richting het speelveld. De club ontvangt hiervoor een boete van €5.000,-. De voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder (een deel) publiek is niet geëffectueerd en blijft staan op de strafkaart.

Roda JC – NAC (23 maart 2024)

De wanordelijkheden tijdens het duel tussen Roda JC en NAC bestonden uit het afsteken van vuurwerk in het uitvak, alsmede het aanrichtingen van vernielingen. De KNVB legt NAC hiervoor een geldboete op van €5.000,-. De voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek bij een uitwedstrijd, openstaand van De Graafschap – NAC van 3 november 2023, wordt geëffectueerd. Hierdoor zal NAC het eerste uitduel van het nieuwe seizoen zonder uitpubliek spelen.

De belangrijkste motivatie voor de aanklager betaald voetbal om deze straf op te leggen was het feit dat toestemming is verleend een groot spandoek over het publiek te houden. Het is een bewuste keuze geweest om dit toe te staan volgens de aanklager, terwijl bekend is dat je het risico loopt dat hieronder anoniem vuurwerk af kan worden gestoken. Om deze reden staat NAC al enige tijd, en zo ook tijdens het duel met Excelsior, geen megadoeken toe.

In totaal ontvangt NAC over twee wedstrijden boetes ter waarde van €10.000,-. Geld wat de club heel goed had kunnen besteden voor andere doeleinden.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

vriendenloterij
soccernews3