Sponsor uitgelicht: @XIT


	

Ook deze week hebben we weer een nieuwe Sponsor Uitgelicht. In de serie ‘Sponsor Uitgelicht’ interviewen we iedere week één van onze sponsoren om aan de man te brengen wat zij nu écht doen en hoe het is om sponsor te zijn van de Parel van het Zuiden. Deze week wordt uitgelicht: @XiT.

Kunt u uzelf even voorstellen?
"Mijn naam is John Polling, 61 jaar en geboren in Breda. Ik heb twee dochters en hou van skiën, mountainbiken, golfen en wielrennen. Daarnaast ben ik al heel lang voetbal/NAC-fan, vroeger heb ik een hele leuke verkering gehad met de dochter van het kanon van Breda, Leo Canjels!"

"Mijn naam is Theo Polling, 57 jaar en ik ben de technische man binnen @XiT. Ik ben getrouwd en heb twee dochters en vijf kleinkinderen. Wandelen, mountainbiken en skiën zijn mijn hobby’s. Vroeger heb ik zelf gevoetbald en ben altijd al begaan geweest met NAC: als kind regelmatig NAC wedstrijden bezocht aan de Beatrixstraat en de laatste jaren bezoeker van de NAC thuiswedstrijden."

"Mijn naam is Robbert van Steenwijk en ik doe Business Development bij @XIT. Oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam, maar ik ben inmiddels al twee jaar woonachtig in Oosterhout. Twee jaar geleden heb ik er bewust voor gekozen om in Brabant te gaan wonen en wat mij het meeste opvalt is hoe persoonlijk het hier in Brabant is! In 2016 aan de slag gegaan bij @XiT, een écht Bredaas bedrijf, en dit bevalt tot nu toe super goed."

Wat voor soort bedrijf is @XiT?
"Wij verbinden de digitale wereld, dat is echt de core van onze business. VOIP, de Cloud, Databases: allemaal verbindingen met elkaar als mens. Die verbindingen maximaal benutten is een kunst op zich, zeker nu er zoveel data direct via je mobiel en laptop beschikbaar is. Een goede, totale ICT-inrichting maakt tegenwoordig het verschil tussen winnen en verliezen. En voor ieder uniek mens of bedrijf is dat anders. 40 jaar geleden heb ik leren programmeren en dat is nooit meer weggegaan. Toen we in ’97 besloten om voor onszelf te gaan beginnen was internet (de Cloud) echt in opkomst. Vooral websiteontwikkeling. Mail gebruikte ik al sinds 1985, maar de doorontwikkeling van programmeren, websites en het internet zorgde voor een grote versnelling. Met deze ontwikkeling kwam kennis en data informatie overdracht in ieders broekzak terecht. De smartphone bestaat nog maar 10 jaar, maar is niet meer weg te denken uit onze maatschappij."

Hoe zijn jullie bij deze naam gekomen?
"Onze naam begint met het ‘@’, dat staat voor het internet en verbinden. In eerste instantie kozen we voor de naam AXIT, Actief en eXcellent in IT. Het ‘@’ is een doorontwikkeling op die naam, omdat het in ieder e-mailadres staat. Centraal is het internet DE verbinding, een prima woordspeling die aangeeft wat we doen. Wij verzorgen de verbindingen tussen mens, apparatuur en informatie."

Met welke kernwaarden zou je @XiT omschrijven?
"We willen graag het verschil maken bij onze klanten, ieder bedrijf en mens is uniek en iedereen heeft een andere verbindings- en informatie behoefte. We zijn continue bezig om dit te bereiken met de nieuwste ICT technieken. Daarnaast willen we een leuke werkplek bieden aan onze medewerkers, een vaste baan in een heerlijke omgeving." 

Waarom zijn jullie in eerste instantie gaan sponsoren?
"@XiT staat op het industrieterrein een paar honderd meter van het NAC Stadion. Daarnaast ben en ik voorzitter van de bedrijfsvereniging Steenakker. Ik en mijn familie zijn al een leven lang betrokken bij Breda en daarmee ook bij NAC, de Parel van het Zuiden, dus waarom niet?"

Waarom kun je NAC aanprijzen?
"NAC heeft een heel gedreven en jong commercieel team met hele mooie faciliteiten. De inzet en communicatieve vaardigheden van bijvoorbeeld onze contactpersoon Eric Matijsen vind ik echt geweldig. Met zoveel tegenslagen de laatste jaren nog steeds een super drive en altijd positief. Dat is waar NAC voor staat: ook als het een beetje moeilijk is, tanden erin en doorgaan."

Hoelang zijn jullie al sponsor bij NAC?
"Ik geloof dat dit nu ons derde jaar als sponsor bij NAC is."

Heeft u nog een leuke aanbieding voor andere Business Club leden?
"We willen graag onze kennis delen en bedrijven informeren over de toegevoegde waarde van werken in de Cloud, hybride Cloud en Office365 inclusief alle applicaties waar je met 365 toegang tot hebt. Een forse toegevoegde zakelijke waarde die ver uitstijgt boven e-mail nu als meest gebruikte Cloud applicatie. Sharepoint, Delve, en Power BI zijn maar een paar voorbeelden van toepassingen die ontwikkeld zijn en goed werken maar nauwelijks gebruikt worden. Investeren en onderhouden van dure server hardware, software en licenties is met werken in de Cloud vaak niet meer nodig. Zoals eerder aangegeven, samenwerken maakt sterk, zeker als er goed samengewerkt wordt binnen een bedrijf, afdeling of team maak je het verschil. Het gebruik van de nieuwste ICT technologie is het verschil tussen verliezen of winnen, daar willen we het met u over hebben. Een gratis kennis sessie over de Cloud en al haar mogelijkheden en toepassingen bij de sponsoren van NAC op hun bedrijf of bij ons is wat we andere BC leden graag en met een warm hart aan willen bieden."

Kijk voor meer informatie over @XiT op de website: www.axit.nl.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!