NAC OldStars

NAC OldStars is Walking Football voor zestigplussers. De NAC OldStars spelen elke woensdagochtend Walking Football bij verschillende amateurverenigingen in de regio. Het stimuleren van een gezonde leefstijl en het bevorderen van de sociale contacten staat centraal. Naast de sportieve activiteiten vinden er structureel sociale activiteiten plaats. NAC OldStars wordt in samenwerking met regionale amateurverenigingen georganiseerd. In totaal hebben inmiddels acht amateurverenigingen een aanbod voor zestigplussers.

Bewegen is gezond. Dat weten we allemaal. Wie beweegt, heeft minder kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes én eenzaamheid. Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Een goede gezondheid is daarom van cruciaal belang. Toch is het lang niet altijd makkelijk om gezond en fit te blijven.

Wij zetten daarom ‘Walking Football’ in om de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten en het sociale netwerk uit te breiden. Met Walking Football werken zestigplussers op een verantwoorde manier aan hun conditie en blijven ze sociaal actief.

Bij amateurverenigingen in Breda en de regio introduceren we in samenwerking met het amateurvoetbal en andere partners NAC OldStars. We helpen de amateurverenigingen het Walking Football op te starten en te coördineren. De betreffende amateurverenigingen nemen de organisatie na één of twee seizoenen over. Op die manier willen we walking football implementeren bij zoveel mogelijk amateurverenigingen in West-Brabant.

De NAC OldStars spelen elke woensdagochtend Walking Football bij de verschillende amateurverenigingen in de regio. Het stimuleren van een gezonde leefstijl en het bevorderen van de sociale contacten staat centraal. Naast de sportieve activiteiten vinden structureel sociale activiteiten plaats.

Deelnemende clubs