NAC Museum

De rijke historie van NAC mag natuurlijk nooit verloren gaan. Daarom hebben vrijwilligers de Stichting NAC Museum opgericht. De Stichting verzamelt alle relikwieën en statistieken en geeft ze een mooie plaats in het Museum, gevestigd in het Rat Verlegh Stadion onder Vak G.

Ontstaan

Op initiatief van de Supportersraad (de huidige Clubraad) werd met steun van een aantal bij NAC betrokken geledingen en personen het NAC Museum tot stand gebracht. Dit om de geschiedenis, traditie en cultuur van NAC in ere te houden. In een ruimte van 11 bij 11 meter onder Vak G is in mei 2000 het startschot gegeven. 

De zoektocht naar geschikte foto's, afbeeldingen, specifieke NAC-attributen en allerlei andere zaken ging gepaard met het stukadoren, schilderen, timmeren en vloerleggen van de ruimte. De ruimte werd op 22 februari 2002 officieel in gebruik genomen als 'NAC Museum'. 

Vanwege waterschade was het NAC Museum vanaf begin 2013 ruim twee jaar gesloten, maar in die twee jaar heeft men zeker niet stilgezeten. De ruimtes werden volledig gerenoveerd door veel vrijwilligers en op 24 april van dat jaar werd het museum feestelijk heropend. Het museum is bij de renovatie tevens volledig vernieuwd en uitgebreid. Zo is nu ook de bovenverdieping in gebruik, is er een heuse NAC-bioscoop, is het museum volledig gemoderniseerd met LED TV's en QR-codes en is er een nieuwe pronkstuk: de kampioensvaandel uit 1921!

Kijk voor meer informatie op de website van het NAC Museum.

Meer over onze club