Plattegrond

NAC speelt haar thuiswedstrijden sinds 1996 in het Rat Verleghstadion aan de stadionstraat 23 in Breda. Sinds 2006 draagt het de bijnaam 'Rat Verlegh' van clubicoon Antoon Verlegh die tussen 1912 en 1931 furore maakte in het shirt van NAC. 

Kenmerken

Bij iedere thuiswedstrijd worden de spelers opgezweept door de fanatieke aanhang op de B-Side en Vak G. De taferelen die een bezoeker dan ziet, dragen bij aan een fenomeen dat bekend staat als het 'Avondje NAC'. Het begrip werd in 1975 geboren aan de Beatrixstraat en verwierf al snel nationale, en internationale, bekendheid. In dat jaar kreeg NAC een nieuwe lichtinstallatie, waardoor ook 's avonds gevoetbald kon worden. De installatie werd door de UEFA bestempeld als 'één van de beste in Europa'. In combinatie met de fanatieke supportersgroep aan de korte zijde van het stadion aan de Beatrixstraat, en later in het Rat Verlegh Stadion, was het befaamde 'Avondje NAC' geboren.

Voor iedereen is zo'n 'Avondje NAC' een andere beleving. Voor de een is het rustig naar NAC gaan en genieten van het voetbal en de fantastische sfeer, voor de ander is het een 'way of life'. Feit is dat het publiek in het Rat Verlegh Stadion altijd als één man achter de ploeg staat en het altijd fanatiek meeleeft. Het stadion en het 'Avondje NAC' horen bij elkaar.

Meer over het Rat Verlegh Stadion