Sluiten

Playing for Success, wat voorkomt uit een landelijk initiatief, is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar die problemen ervaren met het volgen van het reguliere onderwijs door sociaal en emotionele redenen. In en rondom het Rat Verlegh Stadion werken de docenten van Playing for Success samen met de deelnemers onder andere aan zelfvertrouwen, positief zelfbeeld en motivatie. Bovendien ontdekken de deelnemers hun kwaliteiten en talenten, leren ze contacten te leggen en te onderhouden met anderen en leren ze (zich) te presenteren. Dit alles om de kinderen een positieve boost te geven.

In januari 2011 is Playing for Success Breda gestart in de NACademy, de thuisbasis van het project. Inmiddels hebben er al meer dan 2.000 deelnemers veel plezier en succes het programma gevolgd. Playing for Success Breda is een programma van tien weken voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, de eerste twee jaar van het voorgezet onderwijs en leerlingen van de entreeopleiding van het MBO.

Playing for Success Breda heeft van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) een positieve beoordeling gekregen en is nu een erkende interventie die opgenomen wordt in de Databank Effectieve Jeugdinterventies. Playing for Success heeft de beoordeling ‘Goed onderbouwd’. Erkenning wordt gegeven indien er bewezen is dat de interventie effectief is en hier is NAC Maatschappelijk en het team van Playing for Success natuurlijk uitermate trots op! Dankzij deze erkenning kan Playing for Success Breda ingezet worden als interventie middels de attributen die beschikbaar worden gesteld uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO gelden).

Afgelopen juli is er door NAC Breda, NAC Maatschappelijk, de Gemeente Breda, INOS, Libréon (voorheen SKVOB) en Curio een convenant ondertekend waarbij Playing for Success Breda tot 2024 gegarandeerd is.

Wil jij meer weten over Playing for Success Breda? Neem gerust contact met op: mvanpoppel@nac.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3