Bestel nu jouw halve seizoenkaart! 

Sluiten
Foto: Maurice van Steen

Robert Molenaar moest vandaag noodgedwongen een aantal wijzigingen doorvoeren in zijn basiself. Kaj de Rooij en Fabio Di Michele Sanchez zijn niet ongeschonden uit het bekerduel met USV Hercules gekomen. Molenaar besloot om zijn systeem om te gooien en vandaag met drie verdedigers aan te treden in Dordrecht. Het betekende het basisdebuut van Stef de Wijs en opnieuw een basisplaats voor de jonge Rowan Besselink.

De eerste kans van het duel werd gecreëerd door Jort van der Sande. Hij onderschepte een bal in het zestienmetergebied van de Dordtenaren en dribbelde richting doelman Bossin. Hij trok de bal terug richting Ezechiel Banzuzi, maar zijn inzet kon net gekeerd worden door een verdediger.

De wedstrijd kabbelde voort en beide ploegen wisten niet verder te komen dan enkele kleine kansen. Tot de blessuretijd van de eerste helft aanving. Na een glijpartij van één van de centrale verdedigers van FC Dordrecht, kon Ody Velanas de bal over de doelman lobben. De bal ging op het doel af, maar een verdediger wist hem net van de doellijn te koppen. Ezechiel Banzuzi stond op de juiste plek en schoot de rebound gedecideerd in de hoek: 0-1! Vlak na de goal floot scheidstrechter Stan Teuben voor de rust.

Kort na de onderbreking kreeg de thuisploeg de kans om op gelijke hoogte te komen. Reemst dook ineens op voor het doel van Kortsmit. De doelman kwam snel zijn doel uit en kwam als winnaar uit de strijd. Kortsmit hield NAC hier op de been.

Kort nadat Ody Velanas een vrije schop op de bovenkant van de lat pegelde verdubbelde NAC de voorsprong. Een afgemeten voorzet van Stef de Wijs bereikte het hoofd van Jort van der Sande. De spits kopte de bal goed achter de doelman en daarmee bezorgde hij NAC een comfortabele voorsprong: 0-2.

Een kwartier voor tijd wist Jort van der Sande ook nog zijn tweede van de avond te maken. Hij werd goed bediend door Vieiri Kotzebue en stifte de bal achter Bossin voor de 0-3.

Kortsmit hield met een aantal goede reddingen uiteindelijk zijn doel schoon en dus boekte NAC een prima zegen in Dordrecht. Aanstaande vrijdag staat het uitduel met FC Den Bosch op het programma. Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen via NACtickets.nl

 

FC Dordrecht

fc_dordrecht_50.png
0 - 3

NAC Breda

M. Savastano
(B. Reemst)
58'
J. Wielzen
(J. Pinas)
63'
L. Bossin
68'
P. Doesburg
(Ş. Abalı)
79'
A. Miceli
(J. van der Avert)
79'
33'
R. Kortsmit
34'
S. de Wijs
46'
E. Banzuzi
(0-1)
67'
J. van der Sande
(S. de Wijs) (0-2)
78'
J. van der Sande
(V. Kotzebue) (0-3)

FC Dordrecht

1
L. Bossin 68'
14
J. van der Avert 79'
21
T. van Huizen
6
A. El Azzouzi
28
Elso Brito
20
M. Suray
10
J. Schuurman
12
V. Schippers
7
J. Pinas 63'
9
S. Longo
8
B. Reemst 58'
25
Ş. Abalı 79'
19
P. Doesburg 79'
31
T. Doornbusch
3
D. Koswal
4
A. Miceli 79'
24
B. Smolarczyk
5
M. Savastano 58'
24
B. Smolarczyk
18
J. Wielzen 63'

NAC Breda

1
R. Kortsmit 33'
23
R. Besselink
24
T. Velthuis
3
A. MacNulty
2
B. Lucassen
6
A. Plat
16
J. Vet
8
E. Banzuzi 46'
10
O. Velanas
25
S. de Wijs 34'
9
J. van der Sande 67' 78'
26
M. Brandt
19
J. Herrmann
29
A. Kosiah
17
V. Kotzebue
22
R. Ligeon
27
T. Marijnissen
12
L. Marijnissen
14
B. van Schuppen
36
P. van de Merbel

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.