Banzuzi en Van Schuppen schieten NAC langs Excelsior Virton

	

NAC heeft de generale repetitie voor de seizoensopening met 2-1 weten te winnen. In een duel waar NAC grotendeels de bovenliggende partij was kwam NAC al vroeg op voorsprong via Banzuzi. Kort na rust kwam Excelsior Virton op gelijke hoogte via Mabella. NAC antwoorde snel op de gelijkmaker, met de 2-1 van invaller Boris van Schupppen. NAC kreeg nog kansen op meer, maar het bleef uiteindelijk bij 2-1.

Robert Molenaar koos vandaag voor de volgende elf namen: Kortsmit, Lucassen, Mac Nulty, Velthuis, Di Michele Sanchez, Plat, Agougil, Banzuzi, De Rooij, Herrmann en Velanas. Het was even puzzelen voor de hoofdtrainer, gezien het feit er een aantal spelers nog in de ziekenboeg verkeren.

NAC begon goed aan het duel en was vanaf de eerste minuut heer en meester. Dit resulteerde direct in een aantal kansen. Na een kwartier spelen verzilverde NAC in de persoon van Ezechiel Banzuzi één van deze kansen voor de openingstreffer. Op aangeven van Kaj De Rooij schoof de middenvelder de bal goed in de hoek: 1-0!

Diezelfde Banzuzi wist in de eerste helft nogmaals te scoren, echter werd hij afgevlagd voor buitenspel. NAC kwam het tweede deel van de eerste helft minder snel tot kansen, waardoor NAC de rust in ging met een 1-0 voorsprong.

Kort na rust kwam Excelsior Virton op gelijke hoogte. Een diepe bal over de Bredase verdediging kwam bij spits Mabella uit, die wel raad wist met dit buitekansje: 1-1.

NAC kwam met een snel antwoord op de tegentreffer. Een aanval via invallers Moreno Rutten en Boris van Schuppen eindigde voor de voeten van laatstgenoemde. Dit kan je doorgaans wel overlaten aan Van Schuppen en ook nu was het raak: 2-1.

In het slot van de wedstrijd lieten de invallers nog een hoogstandje zien. Een prachtige aanval via Van Schuppen, Kotzebue en Kosiah strandde helaas in schoonheid op drie meter van het doel. Een aanval die zeker meer verdiende.

Zo won NAC ook het laatste oefenduel van de voorbereiding en gaat het met een goed gevoel richting Helmond Sport. Kaarten voor dit duel zijn te verkrijgen via NACtickets.nl.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!