Sluiten

Het project wat jongeren de mogelijkheid biedt om werkervaring op te doen in de speciale omgeving van het Rat Verlegh Stadion wordt nu versterkt door Basic Fit. Gedurende het traject worden met name schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden verricht in en om het Rat Verlegh Stadion. Dit biedt mensen de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en arbeidsritme op te doen. Tijdens de eerste fase van het project de zogeheten “eerste helft” worden workshops, cursussen en nu ook sportlessen aangeboden, die bijdragen aan het verkrijgen van basisvaardigheden.

Iedere woensdagmiddag komt een instructeur van Basic Fit een sportles verzorgen. Dit kan een sportles langs het veld, in de kleedkamers van het stadion of op een externe locatie zijn. De instructeur leert de teamgenoten basisbewegingen aan en zal steeds een stapje verder gaan. Dit bevordert zowel de gezondheid als de sociale vaardigheden en regelmaat van de jongvolwassenen. Om het samenwerken te stimuleren worden er ook beweegopdrachten bedacht in samenwerking met de instructeur waarbij samengewerkt moet worden.

De deelnemers zijn razend enthousiast en maken graag gebruik van deze unieke kans om te sporten in het stadion. Deelnemer Mahmoud zegt het volgende: “Ik ben erg blij dat ik de les heb mogen volgen, het is voor mij lang geleden dat ik heb gesport en het is goed voor je. Op naar de volgende sportles!”

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

espn new