Sluiten

Het regionale evenement zal de voorloper zijn van het grootschalige landelijke evenement, Special Olympics, dat in juni 2024 plaats zal vinden. NAC presenteert dit seizoen voor het eerst hun eigen G-team. Bij het G-voetbal staat plezier en respect centraal, de voetballers krijgen meer zelfvertrouwen en leren andere voetballers kennen, zelfs het resultaat is ondergeschikt. Waar we bij het eerste elftal zouden spreken over rivaliteit, is daar bij de G-teams niets van te merken.

“We kijken ernaar uit om Willem II te treffen tijdens de Special Olympics en plezier daarbij voorop te stellen. De glimlach op het gezicht van de voetballers is goud waard en dat is waar we het allemaal voor doen.”, aldus Nikki de Groot (projectcoördinator NAC Maatschappelijk).

Halverwege mei presenteerde NAC het eerste G-team voor een hele speciale G-NACompetitie. Het gaat om een korte competitie waarbij het team de strijd aan gaat met onder andere Excelsior, RKVV JEKA en de winnaars van de Xquisit G-dag, Terneuzense Boys. Naast de Special Olympics staat er nog een onvergetelijk toernooi op de planning bij Bayer 04 Leverkusen, the Special Champions League. De competitie wordt aangevuld met waardevolle workshops over media, gezonde voeding en zelfvertrouwen. Als kers op de taart maakten ze hun eigen spandoek in samenwerking met Breda Loco’s. Deze zal natuurlijk tijdens alle wedstrijden goed zichtbaar zijn.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3