Sluiten

De kinderen die hebben deelgenomen zijn afkomstig van basisschool de Eerste Rith, de Boomgaard, KBS St. Jozef (Rijen) en de Wilsdonck (Raamsdonksveer). Vanuit het voorgezet onderwijs heeft er een groep deelgenomen van de Christoffel en van de ISK (Internationale schakelklas). Al deze kinderen hebben een traject van tien speelrondes gevolgd in de NACademy, het leercentrum van NAC Breda.

In en rondom het Rat Verlegh Stadion, waaronder de NACademy, werken de docenten van Playing for Success samen met de deelnemers onder andere aan zelfvertrouwen, positief zelfbeeld en motivatie. Bovendien ontdekken de deelnemers hun kwaliteiten en talenten, leren ze contacten te leggen en te onderhouden met anderen en leren ze (zich) te presenteren.

De kinderen hebben gewerkt aan inspirerende, haalbare en uitdagende opdrachten in het Rat Verlegh Stadion. Er is gerekend in de fanshop, een trapquiz gespeeld op de tribunes en de oppervlakte van het veld is berekend. Tijdens de rondleiding zijn ze in de kleedkamers, de persruimte en de skyboxen van de Parel van het Zuiden geweest. Bovendien is het uitvak bewonderd.

Sinds dit jaar maakt Playing for Success Breda gebruik van de Sphero robots. Deze robotballen worden bestuurd door middel van een tablet met een bijbehorende EDU-app. Kinderen leren met behulp van de Sphero en de app hoe ze deze kunnen besturen en maken ze kennis met het programmeren van de Sphero-robot. Dit past perfect bij 21st century skills. Het gebruik van de Sphero Robot stimuleert vaardigheden als creatief denken, kritisch zijn, probleemoplossend werken, informatievaardigheden en ICT-vaardigheden, samenwerken, overleggen. Het werken met Sphero is door de kinderen als zéér positief ervaren. Het liefst zouden ze er iedere speelronde mee werken.

Alle opdrachten, gecombineerd met het werken in het Rat Verlegh Stadion en de ambiance van de professionele voetbalwereld, hebben er allemaal voor gezorgd dat de kinderen met meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld teruggaan naar school.

Meer willen weten over Playing for Success Breda? Neem vrijblijvend contact op met Mart van Poppel: mvanpoppel@nac.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3