De analyse: Almere City


	

Morgen reist NAC af naar Almere, voor de topper Almere City - NAC. De Almeerders zijn het seizoen goed begonnen en hebben als enige ploeg in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen nog niet verloren. De ploeg van Ole Tobiasen, die vorig seizoen nog assistent-trainer was, staat op een derde plek met evenveel punten als NAC.

Almere City wil dit seizoen mee gaan doen om promotie en staat op dit moment op de derde plek. De ploeg uit Almere kent echter een mindere fase. De inhaalwedstrijd tegen FC Den Bosch werd met 1-1 gelijk gespeeld en vorige week wist Almere City niet te winnen van hekkensluiter FC Dordrecht. Deze wedstrijd eindigde in 2-2, na een 0-2 achterstand. 

De laatste wedstrijd tussen de Parel van het Zuiden en Almere City dateert van 21 februari 2020. Deze wedstrijd wist NAC met 1-0 te winnen door een benutte penalty van de naar Brighton vertrokken Jan Paul van Hecke.

Almere City heeft dit seizoen de selectie aardig versterkt, met onder andere de ervaren Ryan Koolwijk. De aanvoerder van Almere City heeft meer dan tweehonderd wedstrijd wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam staan.

Ook kan Almere City beschikken over de kwaliteiten van Thomas Verheydt de sterke spits die is overgekomen van Go Ahead Eagles. Verheydt is dit seizoen in vorm en scoorde vijf goals in acht wedstrijden.

Roy Kortsmit stond vorig jaar onder contract bij Almere City en is dit jaar de tweede keeper van NAC. Kortsmit heeft echter nooit een wedstrijd gespeeld voor Almere City. Ook de derde keeper van NAC is twee jaar geleden overgekomen van Almere City Chiel Kramer. De in Amsterdam geboren doelman stond 89 wedstrijden onder de lat bij Almere City.

Een mooi feitje is dat Maurice Steijn in zijn trainersloopbaan zes keer eerder tegenover Almere City heeft gestaan en nog nooit verloren heeft. Vijf keer werd er gewonnen en één keer gelijkgespeeld.

Beide ploegen troffen elkaar zeven keer eerder, waarvan zes keer in competitieverband. In het seizoen 2008/2009 reisde de Bredanaars voor het eerst naar Almere om het in de derde ronde van het bekertoernooi op te nemen tegen FC Omniworld. 

Van de zeven gespeelde wedstrijden werden er vijf gewonnen, één wedstrijd ging verloren en in het seizoen 2015/2016 werd er gelijkgespeeld. Thomas Agyepong mag zich vooralsnog kronen tot topscorer namens NAC tegen Almere City. Van de negen goals maakte hij er twee.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!