Sluiten

In totaal kwamen beide ploegen elkaar achttien keer tegen in het verleden. De eerste keer was in het seizoen 91/92, destijds in de Toto divisie. In het seizoen 92/93 wist NAC voor het eerst te winnen in Oss. In de achttien wedstrijden tot nu toe, kwam NAC in totaal tot 47 doelpunten tegen Oss. All time topscorer namens NAC is: Archil Arveladze met vijf doelpunten. De grootste overwinning dateert uit het seizoen 15/16: 1-6. Afgelopen seizoen wist NAC is Oss te winnen en kwam het thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Rick Stuy van den Herik, aanvoerder van TOP Oss, heeft een verleden bij NAC. In het seizoen 2012/2013 maakte hij de overstap van Sparta O19 naar Jong NAC. Twee jaar later maakte Sliedrechter de overstap naar TOP Oss. Naast Stuy van den Herik, speelt ook Olivier Rommens voor de Ossenaren. De Belgische middenvelder speelde in drie jaar 24 wedstrijden voor de Parel van het Zuiden, waarin hij één keer het net wist te vinden.

Het seizoen begon voor TOP Oss thuis tegen Helmond Sport. Deze wedstrijd werd nipt met 1-2 verloren. Het eerste punt behaalde de ploeg van Klaas Wels in eigen huis tegen SC Cambuur, door met 2-2 gelijk te spelen. Afgelopen speelronde speelde TOP Oss gelijk bij FC Volendam. Beide ploegen speelden om te winnen, zo blijkt uit de statistieken. FC Volendam had in totaal 15 doelpogingen, tegenover 14 voor TOP Oss.

Huidig topscorer van TOP Oss is: Dennis van der Heijden met drie goals. Twee van deze goals maakte hij met het hoofd. Daarnaast gaf de lange spits een assist. Ondanks zijn jonge leeftijd van 23 jaar, speelt de geboren Schiedammer al sinds 2018 voor buitenlandse clubs. TOP huurt hem namelijk van het Italiaanse Carpi, uitkomend in de Serie C. Hij kwam in het jaar 2016 tevens acht keer uit voor jeugdelftallen van Nederland. In totaal speelde hij acht wedstrijden, waarin hij vijf keer wist te scoren bij Nederland O19 en Nederland O20. In zijn gehele carrière speelde hij tot nu toe 115 duels, waarin hij 23 keer scoorde en vijf assists gaf.

De aftrap in Oss is om 18:45 uur. De wedstrijd is live te bekijken op FOX Sports 3. Heb je geen FOX? Volg dan live de wedstrijd via 076Radio of houd onze social media kanalen in de gaten.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3