Sluiten

NAC Breda is uitgegroeid tot één van de belangrijkste bijzaken in het leven van veel Bredanaars. Het ‘Avondje NAC’ staat symbool voor een bourgondisch avondje uit. Niet alleen het spelen van betaald voetbal staat centraal bij de Parel van het Zuiden. Sinds het seizoen 2003/2004 is NAC Breda ook zijn maatschappelijke ambities gaan verwezenlijken door het implementeren van verschillende maatschappelijke activiteiten in de gemeente Breda.

Onder de naam NAC Maatschappelijk, een separaat orgaan waarbij de verbindende kracht van voetbal wordt gebruikt om verschillende doelgroepen te activeren, heeft de club diverse maatschappelijke projecten en activiteiten geïnitieerd. NAC Breda wordt hierbij met zijn krachtig beeldmerk, de enthousiasmerende omgeving van het stadion en zijn rolmodellen ingezet om te scoren op verschillende maatschappelijke doelstellingen en doelgroepen.

Belangrijkste conclusies uit het onderzoek

De belangrijkste conclusies uit het rapport De maatschappelijke impact van het betaald voetbal zijn:

  • Het betaald voetbal bindt 8,2 miljoen liefhebbers door alle lagen van de bevolking heen.
  • Het betaald voetbal levert de Nederlandse economie 2,03 miljard euro op.
  • De interesse in betaald voetbal is enorm. Gemiddeld besteedt de voetballiefhebber er 11 uur per week aan. Dat is 26% van de vrije tijd.
  • Clubs in het betaald voetbal helpen via MVO-projecten jaarlijks 283.299 mensen verder op het gebied van gezondheid, werk of onderwijs.
  • Betaald voetbal organisaties (BVO’s) hebben juist in hun regio een zakelijke en maatschappelijke functie in het verbinden. In totaal zijn er 12.557 zakelijke en maatschappelijke bedrijven en organisaties actief in het betaald voetbal.

De conclusies van het onderzoek van PwC versterken onze missie om de maatschappelijke betrokkenheid van de club de komende jaren nog meer te intensiveren.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3