Sluiten

De maatschappelijke straatvoetbalcompetitie van Breda startte met een kick-off op 6 oktober waarbij meer dan 1000 leerlingen de sportieve strijd met elkaar aan gingen tijdens verschillende activiteiten. In combinatie met het prachtige weer was dit een stralende dag op de parkeerplaats naast het Rat Verlegh Stadion. De competitie in Geertruidenberg werd gestart op 26 oktober met de kick-off en ruim 350 deelnemers. De NAC Street League van Oosterhout startte op 2 november waarbij de burgemeester de dag aftrapte. Meer dan 150 leerlingen beoefenden activiteiten met het thema respect.

Eerste seizoenshelft

Op dinsdagen, woensdagen en donderdagen speelden teams wekelijks wedstrijden in verschillende wijken. Punten werden behaald op sportief vlak maar ook op maatschappelijk vlak. Om de winterkampioenen te bepalen is er gekeken naar de hoeveelheid wedstrijdpunten, het aantal wedstrijden, de wedstrijdverslagen en de maatschappelijke punten. In de NAC Junior Street League is basisschool de Dirk van Veen tot winterkampioen benoemd, de andere scholen zaten er dicht bij. De winterkampioen van Geertruidenberg is Biekorf 8A en de winterkampioen in Oosterhout is De Sterrendonk. Ondanks dat De Nassau nog niets heeft verloren, is het winterkampioenschap bij de NAC (Ladies) Street League binnen gehaald door ISK Breda door het behalen van de meeste punten buiten het veld.

De meest sportieve speler van de eerste seizoenshelft is de keeper van de Hoogakker, de school die uitkomt in de NAC Junior Street League. De jongeman liet zich al meteen van zijn goede kant zien tijdens de kick-off en bleef sportief naar de tegenstander gedurende het seizoen. Gefeliciteerd Luc!

Op woensdag 16 november organiseerde NAC Maatschappelijk een ouderavond voor ouders van de deelnemers over maatschappelijke thema’s, welke ook behandeld worden in de klas. Zo kregen zij workshops over omgaan met geld, sociale media, groepsdruk en alcohol, gezonde leefstijl en racisme en discriminatie.

d7a44e85 0f4a 4387 a1c5 ecdf6d75f7ce3

Maatschappelijke challenge

In samenwerking met Heifer droegen de scholen dit jaar een steentje bij aan het helpen van mensen die leven in honger en in armoede. Schilderijen, tekeningen en geld werden ingeleverd. Meer dan 475 euro werd al ingeleverd en in februari worden de creaties geveild tijdens een NAC zaken event. De mooiste wens die geschreven is en die nu uitkomt is die van Erica van De Eerste Rith. Haar wens was dat kinderen in armere landen ook een dagje uit kunnen beleven. Als blijk van waardering werden de deelnemers uitgenodigd voor NAC Breda – Almere City. 

De tweede seizoenshelft van de NAC Street League start op 28 februari 2023. We spreken over een zeer geslaagde eerste seizoenshelft en we hopen die lijn door te trekken. Een fijne vakantie en tot volgend jaar!

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235