Sluiten

De NAC Street League probeert gedrag van deelnemende leerlingen op een positieve manier te beïnvloeden door sportiviteit en maatschappelijke thema’s te behandelen. Naast de sportieve strijd op het veld kunnen leerlingen ook buiten de lijnen extra punten verdienen. Vrijdag 16 december leveren alle deelnemers overdag een maatschappelijke bijdrage in en hiermee scoren zij bonuspunten die meegenomen worden in de totaalstand van de competitie. Om de leerlingen te belonen voor de prestaties van die dag zijn voor hen die avond, kaarten beschikbaar gesteld voor de wedstrijd NAC – Almere City.

Dit jaar organiseert NAC Maatschappelijk de maatschappelijke challenge in samenwerking met Heifer. Heifer ontwikkelt samen met haar partners en de boerengezinnen duurzame landbouwprojecten die gericht zijn op het bereiken van een leefbaar inkomen en het verbeteren van de regionale voedselvoorziening. Leerlingen dragen dit jaar een steentje bij aan het helpen van mensen die leven in honger en in armoede in het buitenland en in Nederland.

heifer

Onder het genot van een kopje warme chocolademelk en verschillende activiteiten in kerstsferen maken de leerlingen kennis met het bijdragen aan de maatschappij. Zij leveren opbrengsten van de bijdrage in of brengen creatieve creaties naar het stadion welke aan NAC Zaken in februari worden geveild. Ook wordt een levendige kerstbingo georganiseerd, kunnen er kerstwensen in de NAC-kerstboom worden gehangen en nog veel meer! Tijdens de wedstrijd hangt er een groot spandoek van Heifer op de tribune met alle namen van de aanwezige scholen, dit om aandacht te vragen voor het thema: “armoede en voeding”.

Na de maatschappelijke challenge breekt de winterstop aan voor de NAC Street League en dus zullen alle deelnemende scholen zich klaar maken voor de start van de tweede seizoenshelft. De leerlingen proberen kampioen te worden door op zowel sportief als maatschappelijk vlak punten te behalen.

Meer weten over de NAC Street League? Kijk dan op www.nacstreetleague.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

footer espn banner