Defensie NAC blinkt uit in Sittard


	

NAC heeft maandagavond in Sittard de tweede driepunter in vier dagen geboekt. Tegen Fortuna waren doelpunten van Bart Meijers en James Horsfield in de tweede helft genoeg voor een verdiende overwinning: 0-2. 

De basiself van NAC kende twee wijzigingen ten opzichte van het duel van afgelopen vrijdag tegen Telstar. Trainer Stijn Vreven moest Mounir El Allouchi met een lichte blessure aan de kant houden en gaf jongeling Manu García rust, nadat de nummer 10 wat lichamelijke ongemakken kende. Voor hen in de plaats keerden Robbie Haemhouts en Jeff Stans terug in het elftal. 

Het positiespel van de Parel van het Zuiden was in de eerste helft in Sittard op orde. De ploeg vond regelmatig de vrije man aan de zijkanten of tussen de linies. Met name buitenspelers Danny Verbeek en Giovanni Korte waren veel aan de bal voor rust en zorgden zo nu en dan voor gevaar. Verbeek vond bijvoorbeeld het hoofd van Haemhouts, maar de middenvelder kopte recht op doelman Miguel Santos.

Aan de andere kant waren het vooral de snelle uitvallen van Fortuna die voor enig gevaar zorgden. Zo was Saba namens de thuisploeg gevaarlijk bij een counter, maar zijn poging ging in het zijnet. Verder kwam NAC achterin nauwelijks in de gevaren door het goede optreden van de Bredase defensie. De ploeg wist voor rust echter geen doorbraak te forceren, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Na rust kwam Fortuna sterker uit de kleedkamer en zocht het vaker de aanval. Tot echte grote kansen leidde het echter niet. De goal viel juist aan de andere kant. Bart Meijers kon een corner van links vrij inkoppen en deed dat uitstekend: 0-1. Door de achterstand ging de thuisploeg nog meer op de aanval spelen. Met name over de linkerflank leverde dat regelmatig gevaar op, maar Ntoko en Meijers waren op hun hoede en werkten de voorzetten vakkundig weg.

Het bleef lang spannend, tot ruim tien minuten voor tijd. Korte werd weggestuurd, kroop goed voor zijn man en werd aangetikt op weg naar het doel. De schuldige was Ospitalieri en hij werd met rood van het veld gestuurd door Gözübüyük. Tegen tien man had NAC weinig problemen meer, zeker niet toen James Horsfield besloot op avontuur te gaan. De linksback speelde zijn man uit op de achterlijn en schoot de bal keihard in de kruising: 0-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kon NAC de drie punten bijschrijven.

Vrijdag komt de ploeg opnieuw in actie. Dan is in het eigen Rat Verlegh Stadion Jong Ajax de tegenstander. Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via NACtickets.nl en de Service- & Informatiedesk.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!