Feiten en weetjes NAC - Jong Ajax

	

Vrijdagavond speelt NAC een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. De eerste wedstrijd van het seizoen zonder publiek. In de laatste ontmoeting met de Amsterdammers wist NAC met 2-4 te winnen. NAC is de koploper van de Keuken Kampioen Divisie en is nog zonder puntenverlies. Hieronder lees je een aantal feiten en weetjes met betrekking tot de wedstrijd.

  • NAC Breda won zeven van de laatste acht wedstrijden met beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie
  • In de laatste vijf ontmoetingen tussen NAC en Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie kwamen beide ploegen tot scoren en werd in totaal 22 keer gescoord (11 NAC, 11 Jong Ajax), een gemiddelde van 4,4 goals per duel.
  • NAC won de eerste vijf duels van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen en kan de tweede ploeg deze eeuw worden met achttien punten uit de eerste zes speelronden van een jaargang in de Eerste Divisie, na FC Den Bosch in 2000/01.
  • NAC staat net als vorig seizoen op drie tegengoals na de eerste vijf competitiewedstrijden (eerder ook in 1977/78 en 2002/03 in de Eredivisie en 1992/93 in de Eerste Divisie); nooit stonden de Bredanaars op slechts drie tegentreffers na de eerste zes speelronden van een seizoen in het Nederlandse profvoetbal.
  • NAC scoorde dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen zes keer in het eerste half uur van de wedstrijd, vaker dan iedere andere ploeg; geen ploeg incasseerde in deze periode meer treffers dan Jong Ajax (4, net als vijf andere ploegen).
  • Mounir El Allouchi scoorde drie keer in zijn laatste twee ontmoetingen met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en kwam tegen geen enkel Eerste Divisie-team vaker tot scoren dan tegen de Amsterdammers (ook 3 tegen TOP Oss).
  • Sydney van Hooijdonk was in elk van zijn laatste vier competitiewedstrijden goed voor een doelpunt of een assist (4 goals, 2 assists), in de laatste twintig seizoenen presteerden slechts vier NAC’ers het om dat in vijf competitieduels op rij te doen: Matthew Amoah in 2008, Jordy Buijs in 2013, Sjoerd Ars in 2016 en Cyriel Dessers in 2017.
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!