Feiten weetjes NAC - De Graafschap

	

Vrijdagavond staat het uitduel tegen De Graafschap op het programma. NAC is nog altijd ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. Weten de Bredanaars ook tegen De Graafschap de ongeslagen status te behouden? Hieronder een aantal feiten & weetjes over deze wedstrijd!

• NAC kwam in vijftien van de laatste zestien uitwedstrijden tegen De Graafschap tot scoren (25 goals in totaal), alleen in de meest recente editie bleven de Bredanaars doelpuntloos (3-0 in februari 2019).

• NAC werd de eerste ploeg die zes keer won in de eerste zes speelronden van een KKD-seizoen sinds FC Den Bosch in 2000/01, de laatste ploeg met de volle buit na de eerste zeven duels in een Eerste Divisie-jaargang was RKC Waalwijk in 1987/88.

• NAC Breda, dat dit seizoen nog geen uitgoal tegen kreeg, kan voor het eerst in de clubgeschiedenis de nul houden in de eerste drie uitwedstrijden van een seizoen (alle competities).

• NAC was dit seizoen zeven keer trefzeker in de laatste twintig minuten van een competitieduel (waaronder twee keer in de laatste wedstrijd), meer dan iedere andere club in de Keuken Kampioen Divisie.

• Alleen NAC won dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen procentueel gezien meer persoonlijke duels (54,9%) dan De Graafschap (53,5%); qua gewonnen kopduels scoort De Graafschap wel het hoogst in de competitie (59,3%).

• In de laatste twee speelronden in de Keuken Kampioen Divisie won niemand zoveel tackles als Moreno Rutten (9 van de 13), terwijl alleen Julius Bliek in die periode meer duels won dan de rechtsback (22 van 30).

• Sydney van Hooijdonk was dit seizoen iedere 41 speelminuten direct betrokken bij een doelpunt (7 goals, 2 assists in 363 minuten), het beste gemiddelde van alle spelers in de Keuken Kampioen Divisie met minimaal 90 speelminuten.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!