Finaledag NAC Street League Rat Verlegh Stadion

	

Als afsluiting van dit bijzondere seizoen van de NAC Street Leagues, vond op 27 mei de finaledag plaats in het Rat Verlegh Stadion. Tijdens de finaledag werden de uiteindelijke winnaars van de competities bekendgemaakt! De basisscholen van de NAC Junior Street League namen het in de ochtend tegen elkaar op en de middelbare scholen van de NAC (Ladies) Street League in de middag. De deelnemende scholen streden om diverse prijzen waaronder een schoolreis voor het hele leerjaar.

NAC Street League

In de NAC Street Leagues nemen leerlingen van negen Bredase middelbare scholen en veertien basisscholen het tegen elkaar op in een naschoolse straatvoetbalcompetitie. Scholen kunnen niet alleen punten behalen door het winnen van wedstrijden, maar vooral door het vertonen van sportief en respectvol gedrag op én rondom het veld. Daarnaast is er voor de scholen een speciaal lessenpakket ontwikkeld. Op elke school worden twee tot vier workshops gegeven, gericht op de volgende thema’s en georganiseerd in samenwerking met de volgende partners: ‘’Held met Geld’’ (Kredietbank), ‘’Healthy lifestyle’’ (ABCdiëtisten), ‘’Groepsdruk en alcohol’’ (Novadic Kentron), Racisme en discriminatie (EFDN) en ‘’De gevaren van social media’’ (Get Bright). Ook worden twee challenges per jaar uitgevoerd waarin de maatschappij centraal staat. Dit jaar stond de zorg centraal vanwege het COVID-19 virus en zijn Amphia, Surplus en Thebe erg blij gemaakt met kerstkaarten en versieringen.

Finaledag

In de ochtend vond het programma van de NAC Junior Street League van 09:30 – 12:30 uur plaats en in de middag het programma van de NAC (Ladies) Street League van 14:30 – 17:30 uur. Alle driehonderd deelnemers mochten zich even NAC-speler voelen en een dag voetballen op het heilige gras van de Parel van het Zuiden. Tijdens het programma konden de deelnemende teams het tegen elkaar opnemen tijdens een voetbalwedstrijd en andere spelelementen als; bubbelvoetbal, levend tafelvoetbal, de stormbaan en het doelschieten. Ook konden leerlingen zich uitleven in de pannakooi en het opnemen tegen Nasser el Jackson.

De winnaar van NAC Junior Street League 20/21 is basisschool Olympia geworden. De NAC (Ladies) Street League 20/21 is gewonnen door ISK Breda. Beide scholen ontvingen een grote wisselbeker en mogen met het hele leerjaar genieten van een verzorgde schoolreis. De winnaars van de Finaledag werden basisschool het Noorderlicht en middelbare school Markenhage. Het sportiefst kunnen zich basisschool de Wisselaar en middelbare school ISK Breda noemen, zij ontvangen een rondleiding door het Rat Verlegh Stadion. Alle winnaars, van harte gefeliciteerd met jullie prijzen!

Seizoen 2021/2022

Wil je met jouw school volgend schooljaar meedoen aan de NAC Street League? De inschrijving voor het seizoen 2021/2022 staat nog open.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!