Geen promotie en degradatie


	

Afgelopen dinsdag werd al bekend gemaakt dat tot in ieder geval 1 september geen voetbalwedstrijden kunnen worden afgewerkt. Vrijdag heeft de KNVB, in overleg met alle Betaald Voetbal Organisaties een uitspraak gedaan over het seizoen 2019/2020. Hieruit is naar voren gekomen dat het afgelopen seizoen teniet verklaard wordt en er dus geen promotie of degradatie zal plaatsvinden.

Dat wil zeggen dat het aankomende seizoen wordt aangevangen in dezelfde formatie als afgelopen seizoen. NAC heeft in het overleg gevochten voor een reële kans op promotie en compensatie van schade, mede door de gewonnen eerste periode, maar hier wordt in dit scenario geen gehoor aan worden gegeven.

Het hoge woord is er dus uit. NAC speelt ook volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie. NAC is teleurgesteld in het feit dat er geen reële kans op promotie is. De KNVB heeft de lastige taak gehad dit besluit te nemen. Er is geen scenario denkbaar waarbij niemand geraakt wordt. Ondanks dat zal NAC zich beraden op de nadelige gevolgen van dit besluit en de verhaalmogelijkheden. Zo strijdvaardig als NAC is zal zij opkomen voor haar rechten.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!